Hozzávalók

3-4 fő
1 db érett avokádó
200 g tonhal
2 db lime
1 fej lilahagyma
1 db erős paprika
2 db paradicsom
1köteg petrezselyem
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Drága
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Citromos sült tintahal

    Jól megmossuk a tintahalakat, és karikákra szeleteljük.  Sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk Egy lábosban felmelegítjük a napraforgó olajat, és beledobjuk...

    tovább
  • Avokádós pisztrángfilé

    A halakat kifilézzük, a filéket besózzuk és 70-80 fokos sütőben 10 perc alatt bő olajban megsütjük. Tejszínhabot verünk, majonézt, egy citromcikk levét, egy...

    tovább
  • Blini vörös kaviárral

    Az élesztőt egy csipetnyi cukorral kevés tejben felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk a tojásokkal, a tejjel, olvasztott vajjal, kevés sóval, valamint a...

    tovább

Tonhalas ceviche avokádó kockákkal

A tonhal darabokat egy tálba tesszük, meglocsoljuk a lime levével és egy pici olívaolajjal, majd néhány órára hűtőbe tesszük. A felszeletelt hagymát jégihdeg vízbe áztatjuk legalább egy órára, hogy elvegyük az erősségét. A tonhalat, a hagymát, a koktélparadicsmot, az avokádót, valamint a petrezselymet egy tálban összekeverjük, meglocsoljuk a lime levével, és sózzuk, borsozzuk.

Szóljon hozzá