Hozzávalók

3-4 fő
8 db nagyobb csiperke gomba
1 db főtt karalábé
10 dkg főtt rizs
fél fej vöröshagyma
10 dkg trappista sajt
 
 őrölt bors
kevés ecet
3 dkg vaj
2 dkg liszt
2 dl húsalaplé
1 csomag friss kapor
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Baracklekváros omlett

    A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és a tojássárgákat. Belereszeljük egy citrom héját, és hozzákeverjük a lisztet.Egy serpenyőben...

    tovább
  • Angol reggeli

    A vaj felét alaposan kikeverjük sóval, borssal, pici mustárral és vágott petrezselyemmel.Az egyik serpenyőben megpirítjuk a sonkák egyik felét, majd...

    tovább
  • Almás márványsajtos toast

    A toast kenyereket megpirítjuk. Egyik felüket vékonyan megkenjük vajjal. Az almákat kimagozzuk, és felkarikázzuk. A kenyerekre ráteszünk két-két almakarikát,...

    tovább

Karalábéval töltött gombafejek

  • Karalabeval_toltott_gombafejek

A főtt karalábéból golyókat vájunk, félretesszük és a maradékot pedig apróra vágjuk, vagy lereszeljük. Összeforgatjuk kevés főtt rizzsel, finomra vágott, pirított vöröshagymával. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadunk 1 db tojást. Enyhén ecetes sós vízben forrázott gombafejekbe töltjük, majd reszelt sajttal a tetején besütjük Vajban lisztet pirítunk, felengedjük húsalaplével, sózzuk, borsozzuk, majd friss kaporral illatosítjuk a mártást, amivel tálaljuk a töltött gombát.


Szóljon hozzá