Hozzávalók

4 fő
40 dkg harcsafilé
 
 bors
 sertészsír
 friss kapor
8 deka szárított sonka
 friss rétestészta
20 dkg laskagomba
20 dkg csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
 fűszerpaprika
2 dl húsalaplé
1 dl tejföl
1 dl tejszín
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Tárkonyos ponty

    40 dkg pontyfilét hosszában három széles csíkra vágunk. Majd bőrétől megfosztjuk őket. Nagyobb darabokra vágjuk. Majd egy teáskanál sóval és ugyanennyi őrölt...

    tovább
  • Borjúsült pezsgőben párolt zöldségekkel

    Két szelet sóval, borssal ízesített csontos borjúbordát három evőkanál libazsíron, forró serpenyőben, mindkét oldalán pirosra sütjük. Két ág rozmaringot is...

    tovább
  • Kacsamell Ezerjó

    Egy kacsamell filét sóval, borssal ízesítünk. Majd bőrrel lefelé megpirítunk. A megmaradt pecsenyelevet felöntjük két evőkanál vajjal és 1 dl Móri Ezerjóval....

    tovább

Kapros harcsa rétestésztában

  • Kapros_harcsa_retestesztaban

40 deka harcsaszeletet 4 részre vágunk, sózunk, borsozunk, kevés sertészsíron pirosra sütünk. A végén megszórjuk kevés friss, vágott kaporral. A halszeleteket kb. 8 deka szárított sonkába tekerjük, majd az egészet rétestésztába göngyöljük. 160 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Közben 20 deka laska, illetve csiperkegombát korkára vágunk, és fél fej finomra vágott vöröshagymán lepirítjuk. Fűszerezzük 1 gerezd zúzott fokhagymával, sózzuk, megszórjuk fűszerpaprikával, és felöntjük kb. 2 deci húsalaplével, 1-1 deci tejföllel és tejszínnel, majd beforraljuk. Tálaláskor ezt a mártást öntjük a rétestésztás halszeletek mellé.

Szóljon hozzá