Hozzávalók

4 fő
40 dkg harcsafilé
 
 bors
 sertészsír
 friss kapor
8 deka szárított sonka
 friss rétestészta
20 dkg laskagomba
20 dkg csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
 fűszerpaprika
2 dl húsalaplé
1 dl tejföl
1 dl tejszín
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Osso bucco

    Elkészítjük a zöldségalapot. Másfél fej vöröshagymát, egy darab sárgarépát, egy fél zellergumót és két szál halványító zellert apró kockára vágva két gerezd...

    tovább
  • Klasszikus nyalóka

    Fél kiló kristálycukrot egy lábosban elkeverünk másfél dl vízzel. Ezt felforraljuk és amikor a víz elforrt belőle, akkor hozzáadunk 150 gramm glükózszirupot....

    tovább
  • Fűszeres tarja juhsajttal töltött paprikával

    40 dkg tarját kis ujjnyi vastag szeletekre vágunk. Majd sóval és törött borssal ízesítjük. Minden szelet tetejére egy-két zsálya levelet helyezünk. Ezután a...

    tovább

Kapros harcsa rétestésztában

  • Kapros_harcsa_retestesztaban

40 deka harcsaszeletet 4 részre vágunk, sózunk, borsozunk, kevés sertészsíron pirosra sütünk. A végén megszórjuk kevés friss, vágott kaporral. A halszeleteket kb. 8 deka szárított sonkába tekerjük, majd az egészet rétestésztába göngyöljük. 160 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Közben 20 deka laska, illetve csiperkegombát korkára vágunk, és fél fej finomra vágott vöröshagymán lepirítjuk. Fűszerezzük 1 gerezd zúzott fokhagymával, sózzuk, megszórjuk fűszerpaprikával, és felöntjük kb. 2 deci húsalaplével, 1-1 deci tejföllel és tejszínnel, majd beforraljuk. Tálaláskor ezt a mártást öntjük a rétestésztás halszeletek mellé.

Szóljon hozzá