Hozzávalók

4 fő
40 dkg harcsafilé
 
 bors
 sertészsír
 friss kapor
8 deka szárított sonka
 friss rétestészta
20 dkg laskagomba
20 dkg csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
 fűszerpaprika
2 dl húsalaplé
1 dl tejföl
1 dl tejszín
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Póréhagymás csirke gorgonzolás burgonyapürével

    30 deka kockákra vágott tisztított burgonyát sós vízben puhára főzünk, egy szál rozmaringból néhány szál kakukkfűágból és 3-4 zsályalevélből néhány forrázott...

    tovább
  • Klasszikus nyalóka

    Fél kiló kristálycukrot egy lábosban elkeverünk másfél dl vízzel. Ezt felforraljuk és amikor a víz elforrt belőle, akkor hozzáadunk 150 gramm glükózszirupot....

    tovább
  • Szendvicstorta

    20 dkg vajat 20 dkg krémsajttal habosra keverünk, majd ízesítjük teáskanál sóval és egy mokkás kanál curryvel. A kenyeret vágjuk szeletekre és kenjük meg a...

    tovább

Kapros harcsa rétestésztában

  • Kapros_harcsa_retestesztaban

40 deka harcsaszeletet 4 részre vágunk, sózunk, borsozunk, kevés sertészsíron pirosra sütünk. A végén megszórjuk kevés friss, vágott kaporral. A halszeleteket kb. 8 deka szárított sonkába tekerjük, majd az egészet rétestésztába göngyöljük. 160 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Közben 20 deka laska, illetve csiperkegombát korkára vágunk, és fél fej finomra vágott vöröshagymán lepirítjuk. Fűszerezzük 1 gerezd zúzott fokhagymával, sózzuk, megszórjuk fűszerpaprikával, és felöntjük kb. 2 deci húsalaplével, 1-1 deci tejföllel és tejszínnel, majd beforraljuk. Tálaláskor ezt a mártást öntjük a rétestésztás halszeletek mellé.

Szóljon hozzá