Hozzávalók

4 fő
40 dkg harcsafilé
 
 bors
 sertészsír
 friss kapor
8 deka szárított sonka
 friss rétestészta
20 dkg laskagomba
20 dkg csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
 fűszerpaprika
2 dl húsalaplé
1 dl tejföl
1 dl tejszín
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Madártej másképpen

    A három egész tojást szétválasztjuk, majd a tojásfehérjéket a barnacukorral a reszelt citromhéjjal kemény habbá verjük. Egy másfél liter tejet egy félbevágott...

    tovább
  • Vitamin saláta retek csírával

    4-5 evőkanál lenmagolaj, 2 evőkanál hántolt napraforgó magot és két evőkanál tisztított mandulát megpirítunk. A visszamaradt olajon egy marék magos kenyér...

    tovább
  • Parajleveles füstölt marhanyelv saláta

    20 dkg füstölt marha nyelvet, 2 db babérlevéllel, két gerezd fokhagymával, két szem egész borssal puhára főzünk, majd levében kihűtjük, ezt követően...

    tovább

Kapros harcsa rétestésztában

  • Kapros_harcsa_retestesztaban

40 deka harcsaszeletet 4 részre vágunk, sózunk, borsozunk, kevés sertészsíron pirosra sütünk. A végén megszórjuk kevés friss, vágott kaporral. A halszeleteket kb. 8 deka szárított sonkába tekerjük, majd az egészet rétestésztába göngyöljük. 160 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Közben 20 deka laska, illetve csiperkegombát korkára vágunk, és fél fej finomra vágott vöröshagymán lepirítjuk. Fűszerezzük 1 gerezd zúzott fokhagymával, sózzuk, megszórjuk fűszerpaprikával, és felöntjük kb. 2 deci húsalaplével, 1-1 deci tejföllel és tejszínnel, majd beforraljuk. Tálaláskor ezt a mártást öntjük a rétestésztás halszeletek mellé.

Szóljon hozzá