Hozzávalók

4 fő
40 dkg harcsafilé
 
 bors
 sertészsír
 friss kapor
8 deka szárított sonka
 friss rétestészta
20 dkg laskagomba
20 dkg csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
 fűszerpaprika
2 dl húsalaplé
1 dl tejföl
1 dl tejszín
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Roston sült libamáj birs pálinkában párolt almakarikákkal

    30 dkg libamájat ujjnyi vastag szeletekre vágunk, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Az ízesített májat forró serpenyőbe tesszük, majd 3-4 percig sütjük...

    tovább
  • Mascarponés szilva mini palacsintával

    4-5 evőkanál cukrot karamellizálunk, 1 dl vörösbort és fél deci balzsamecetet öntünk bele. Picit sózzuk, mikor besűrűsödött, 40 dkg magozott, felezett szilvát...

    tovább
  • Mlinzi

    Lisztből és vízből egy sós, kemény, száraz, de ugyanakkor egy gyúrható tésztát készítünk. Körülbelül 2 mm-re nyújtjuk és egy tepsiben 250 fokon arany barnára...

    tovább

Kapros harcsa rétestésztában

  • Kapros_harcsa_retestesztaban

40 deka harcsaszeletet 4 részre vágunk, sózunk, borsozunk, kevés sertészsíron pirosra sütünk. A végén megszórjuk kevés friss, vágott kaporral. A halszeleteket kb. 8 deka szárított sonkába tekerjük, majd az egészet rétestésztába göngyöljük. 160 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Közben 20 deka laska, illetve csiperkegombát korkára vágunk, és fél fej finomra vágott vöröshagymán lepirítjuk. Fűszerezzük 1 gerezd zúzott fokhagymával, sózzuk, megszórjuk fűszerpaprikával, és felöntjük kb. 2 deci húsalaplével, 1-1 deci tejföllel és tejszínnel, majd beforraljuk. Tálaláskor ezt a mártást öntjük a rétestésztás halszeletek mellé.

Szóljon hozzá