Hozzávalók

4 fő
40 dkg harcsafilé
 
 bors
 sertészsír
 friss kapor
8 deka szárított sonka
 friss rétestészta
20 dkg laskagomba
20 dkg csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
 fűszerpaprika
2 dl húsalaplé
1 dl tejföl
1 dl tejszín
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Sonkás szendvics

    Egy közepes méretű bagutettet vastag szeletekre vágunk, majd egy felforrósított serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk. A szeleteket kivesszük, majd a nyolc...

    tovább
  • Lazacos nigiri

    Készíthetünk nori lap nélkül lazacos nigrit is. Nedves kézzel rizsgombócot gyúrunk, tetejére szál irányosan, szeletelt wasabival ízesített lazac szeletet...

    tovább
  • Rizses mogyorós szarvas comb

    50 dkg szarvas combot kockára vágunk és felhevített serpenyőben zsiradék nélkül elkezdjük pirítani. Sózzuk, borsozzuk. majd hozzáadunk három gerezd apróra...

    tovább

Kapros harcsa rétestésztában

  • Kapros_harcsa_retestesztaban

40 deka harcsaszeletet 4 részre vágunk, sózunk, borsozunk, kevés sertészsíron pirosra sütünk. A végén megszórjuk kevés friss, vágott kaporral. A halszeleteket kb. 8 deka szárított sonkába tekerjük, majd az egészet rétestésztába göngyöljük. 160 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Közben 20 deka laska, illetve csiperkegombát korkára vágunk, és fél fej finomra vágott vöröshagymán lepirítjuk. Fűszerezzük 1 gerezd zúzott fokhagymával, sózzuk, megszórjuk fűszerpaprikával, és felöntjük kb. 2 deci húsalaplével, 1-1 deci tejföllel és tejszínnel, majd beforraljuk. Tálaláskor ezt a mártást öntjük a rétestésztás halszeletek mellé.

Szóljon hozzá