Hozzávalók

3-4 fő
3-4kanál kapor
1 liter tej
3kanál finomliszt
 ecet
 cukor
 
 tojás
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Paradicsomos káposzta

    A káposzta torzsát metsszük ki, a fejet vágjuk metéltre, mossuk meg, és sóval megszórva rakjuk félre. A finomra vágott hagymát olajra dobunk, üvegesítjük, majd...

    tovább
  • Zölborsófőzelék bundás zsemlével

    A zöldborsót tejjel és vízzel (annyival, hogy a folyadék ellepje) feltesszük főni. Cukorral ízesítjük és sózzuk. Világos, vajas rántást készítünk, amelybe...

    tovább
  • Finomfőzelék

    A megtisztított zöldségeket kis kockákra vágjuk. Forró olajon puhára pároljuk, megsózzuk és megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Megszórjuk liszttel,...

    tovább

Kaporfőzelék tojással és krumplival

  • Kaporfozelek_tojassal_krumplival

Kb. 800 ml tejet kissé megsózunk és felmelegítjük. 
A maradék 200 ml tejben elkeverjük a lisztet, és lassan a lábosban lévő sós meleg tejhez öntjük. 
Fontos, hogy folyamatosan keverjük, nehogy odaégjen a mártás. 
Kicsit forraljuk, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, sóval, cukorral és ecettel ízesítjük, még egy picit forraljuk, nehogy az ecettől kicsapódjon a mártás. 
A kész mártáshoz keménytojást, vagy főtt marhahúst és knédlit, és főtt burgonyát kínálunk.
Vendy tippje: lágyabb lesz a mártás, ha a végén adunk hozzá egy kis tejszínt. 
Ha a mártás túl sűrű, egy kis tejjel hígíthatjuk.  
A kapor főzés közben besötétedik, ezért csak a főzés végén adjuk a mártáshoz. 
Érdemes egy kis aprított kaprot meghagyni, hogy a végén a tetejére szórjuk, vagy a mártásba keverjük, hogy szebb legyen a színe.

Szóljon hozzá