Kaporfőzelék Tojással És Krumplival

30-60 perc
Könnyű
Olcsó
Átlagos

Elkészítés

Kb. 800 ml tejet kissé megsózunk és felmelegítjük. A maradék 200 ml tejben elkeverjük a lisztet, és lassan a lábosban lévő sós meleg tejhez öntjük. Fontos, hogy folyamatosan keverjük, nehogy odaégjen a mártás. Kicsit forraljuk, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, sóval, cukorral és ecettel ízesítjük, még egy picit forraljuk, nehogy az ecettől kicsapódjon a mártás. A kész mártáshoz kemény tojást, vagy főtt marhahúst és knédlit, és főtt burgonyát kínálunk. Vendy tippje: lágyabb lesz a mártás, ha a végén adunk hozzá egy kis tejszínt. Ha a mártás túl sűrű, egy kis tejjel hígíthatjuk. A kapor főzés közben besötétedik, ezért csak a főzés végén adjuk a mártáshoz. Érdemes egy kis aprított kaprot meghagyni, hogy a végén a tetejére szórjuk, vagy a mártásba keverjük, hogy szebb legyen a színe.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára