Hozzávalók

3-4 fő
2 db tojás
3 dl tej
 cukor
1 db citrom
1 db narancs
1 üveg szilvalekvár vagy eperlekvár
 Aszalt gyümölcs mix
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Almásrétes

    Az almát megtisztítjuk, lereszeljük, a felesleges levét kinyomkodjuk. A baracklekvárral, fahéjjal, szegfűszeggel összekeverjük (amennyiben mazsolát szánunk...

    tovább

Kalácsfelfújt

  • Kalacsfelfujt

Egy keverőtálban összekeverem a cukrot, és a 2 tojás sárgáját. Miután elkeveredett, mehet hozzá 2-3 dl tej is. Hozzá reszelem egy kevés citrom és narancs héjat, ki mennyire szeretné citrusosan, akár el is hagyható. Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk, és szintén a kikevert tojásos alapunkhoz adjuk. A kalácsot felvágjuk és beleáztatjuk, várjunk, hogy kicsit magába szívja az ízeket. A tojás fehérjét egy külön tálban felverjük, majd lassan, kevés eperlekvár kíséretében, óvatosan hozzáforgatjuk a kalácsos alapunkhoz.
Formázó gyűrűbe, vagy souffle formába tesszük, és légkeveréssel 175 fokon megsütjük. Akkor van kész, amikor megemelkedett és kívül enyhe kérget kapott.

Szóljon hozzá