Hozzávalók

3-4 fő
4 db fél hízott kacsamell
1kisebb vagy 0,5 nagyobb lilakáposzta
20 dkg magozott aszalt szilva
1 fej pucolt vöröshagyma
40 dkg cukkini
1,5 dl habtejszín
3 dkg reszelt parmezán
4-5 szál friss kakukkfű
3 dkg kristálycukor
0,5 dl ecet
1 dl vörösbor
 
 őrölt bors
0,5 liter húsalaplé
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Angol - Szalonnás pulyka

    A gravy-hoz:2-3 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 fej lilahagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, Zeller, Olívaolaj, 4 dl csirkealaplé, 0,5 – 1 dl vörösbor, 2...

    tovább
  • Bundás hús - Balástya

    A húst egy pici sóval megszórjuk, és lisztben megforgatjuk. Csak kevés sót használjunk, mert már sós levesben főtt a hús.A tojást a tejföllel felverjük,...

    tovább
  • Baconos csirkecomb fokhagymamártással

    A megtisztított combokat befűszerezzük, becsavarjuk a szalonnával, és sütőben megsütjük.Közben a fokhagymát sóval, borssal, zsályával megfőzzük és áttörjük. A...

    tovább

Kacsamell aszalt szilvás lilakáposztával, cukkinihabbal

  • Kacsamell_aszalt_szilvas_lilakaposztaval_cukkinihabbal

A vékony csíkokra vágott lilakáposztát és a szeletelt vöröshagymát karamellizált cukorban lepirítjuk. A hagymával kezdjük, majd egy kicsivel később rátesszük a káposztát is. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük  ecettel, majd vörösborral, esetleg kevés vízzel felöntve fedő alatt félig puhára pároljuk. Ekkor adjuk hozzá a darabolt aszalt szilvát és készre főzzük, de úgy, hogy a káposzta is kicsit roppanós maradjon. A cukkinit feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel együtt húsalaplében puhára főzzük és lecsöpögtetve pépesre turmixoljuk. A tejszínt kemény habbá verjük és a langyosra hűtött cukkinivel összekeverjük. Tálalásig hűtőben tartjuk. A kacsamelleket sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben kérget sütünk neki. 160 fokos sütőben 5-7 perc alatt rózsaszínre sütjük.

Szóljon hozzá