Hozzávalók

3-4 fő
4kacsacomb
2 szál fehérrépa
1 csomag újhagyma
1/2palack fehérbor
 sherry ecet
 
 bors
1/2 liter csirke alaplé
1 evőkanál cukor
 liszt
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Csirkés feketekagylós paella

    A rizst a felvágott hagymával, fokhagymával megpirítjuk. Felöntjük alaplével, hozzáadjuk a sáfrányt és lassú tűzön főzzük puhulásig. A  tintahalakat karikára...

    tovább
  • Csirkés kuszkusz mentás joghurttal

    A csirkemellfilét sózzuk, borsozzuk, olívaolajon megsütjük. Közben a kuszkuszt curry pasztás, limeleves melegvízzel leforrázzuk, és egy pár percig fedő alatt...

    tovább

Kacsacomb filé fehérrépával, újhagymával és csresznyés vinaigrette-tel

  • Kacsacomb_file_feherrepaval_ujhagymaval_sherry_vinaigrettel

A kacsacombot kicsontozzuk, megszórjuk sóval, borssal és liszttel. 
Egy nagy edényben bőrrel lefelé megpirítjuk, hogy kiengedje a zsírját. 
A másik oldalán is megpirítjuk. Kitesszük egy tányérra, és ugyanabban a lábosban a kacsa zsírján megpirítjuk a fehérrépát.
Visszatesszük a kacsát, felöntjük vörösborral és addig pároljuk, míg a bor 1/3-a elforr.
Hozáadjuk a borecetet, alaplevet, sózzuk, borsozzuk majd lefedjük.
160 fokon 90 percig sütjük.
A sütés vége előtt 10 perccel hozzáadjuk a félbe vágott újhagymát.

Szóljon hozzá