Kacsacomb Erdei Gomba- És Uborkamártással

60-120 perc
Közepes
Drága
Átlagos

Elkészítés

A kacsacombokat kissé bevagdaljuk, sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben elősütjük. Áttesszük egy tepsibe, mellé rakunk egy fej szeletelt vöröshagymát, a vajat, hozzáöntjük a húsalaplevet, majd letakarva 180 fokos sütőben kb. 1,5 óra alatt puhára sütjük. A visszamaradt zsiradékban az apró kockára vágott szalonnát alaposan lepirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, felöntjük kevés vörösborral, ízesítjük sóval, mustárral és hozzáadjuk az erdei gombát. Borsozzuk és összepároljuk. Az uborkamártáshoz a hámozott, magozott uborkát apró kockára vágjuk, majd forrásban lévő vízben leforrázzuk. Kivesszük, lehűtjük. A tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk az uborkát és kevés, forró pecsenyelével összeforgatjuk. Ízesíthetjük citromlével. Tálaláskor főtt burgonyát vagy akár burgonyagombócot is adhatunk mellé.

vissza a listára