Hozzávalók

3-4 fő
2 db kacsacomb
10 dkg sertés zsír
2 szál kakukkfű
1,5 db cukkíni
5 dkg aszalt vörösáfonya
3 dl húsalaplé
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
2-3 szál újhagyma
1 evőkanál méz
1 db chili paprika
 
 őrölt bors
  • 2 óra felett
  • Közepes
  • Drága
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Baconos csirkecomb fokhagymamártással

    A megtisztított combokat befűszerezzük, becsavarjuk a szalonnával, és sütőben megsütjük.Közben a fokhagymát sóval, borssal, zsályával megfőzzük és áttörjük. A...

    tovább
  • Bundás hús - Balástya

    A húst egy pici sóval megszórjuk, és lisztben megforgatjuk. Csak kevés sót használjunk, mert már sós levesben főtt a hús.A tojást a tejföllel felverjük,...

    tovább
  • Angol - Szalonnás pulyka

    A gravy-hoz:2-3 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 fej lilahagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, Zeller, Olívaolaj, 4 dl csirkealaplé, 0,5 – 1 dl vörösbor, 2...

    tovább

Kacsa rilette

  • Kacsa_rilette

A kacsát sózzuk, borsozzuk, kérget sütünk neki, majd egy edénybe áttéve olvasztott sertészsír és alaplé keverékében alacsony tűzön 3-4 óra alatt vajpuhára pároljuk. Közben finomra vágott újhagymát, chili paprikát, apróra kockázott cukkínit, aszalt vörös áfonyát lepirítrunk. Sózzuk, kakukkfűvel, borssal fűszerezzük, majd kevés alaplével megpároljuk és mézzel besűrítjük. A kacsahúst leszedjük a csontról, pépesítjük és kevés főzőzsírral kikeverjük. Pirítóson tálaljuk a vörös áfonyás raguval.


Szóljon hozzá