Hozzávalók

3-4 fő
2nagyobb, 60-70 dkg cukkini
2 dl görög joghurt
2 szál sárgarépa
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 liter húsleves
½citrom
 kakukkfű
 babérlevél
 vaj
 olívaolaj
 só, bors
 peszto ízlés szerint

Hasonló receptek

  • Mediterrán garnélarák-saláta

    A felaprított chilit és fokhagymát a citrom héjával, vajjal és olívaolajjal egy edénybe raktam. Elkezdtem összefőzni. Pár perc elteltével adtam hozzá a...

    tovább
  • Fokhagymás sült kenyér szardellával

    A vékonyra szelt kenyerekre olívaolajat csurgatunk, majd kicsit meggrillezzük, ezt követően megkenjük majonézzel, ajvárral, kevés szardella filét teszünk a...

    tovább
  • Epres üdítő citromfűvel

    A letisztított, megmosott epret, a zöld citromlét, és kevés citromfűlevelet a turmixgépbe teszünk. Hozzáadjuk a kókusztejet és a vizet. Összeturmixoljuk, majd...

    tovább

Joghurtos cukkinikrémleves pesztoval

  • joghurtos_cukkinikremleves_pesztoval

Miután a zöldségeket felaprítottam, a  vaj-olaj keverékén megfuttatjuk a vöröshagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a felkockázott répát és cukkinit, 2 babérlevelet és a kakukkfüvet. Felengedjük a húsleves alaplével, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk a zöldségeket. A kész alapot beleöntjük a turmixgépbe, de előtte kivesszük a babérlevelet és a kakukkfüvet. Miközben turmixoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a görög joghurtot. Ha szeretjük a pikánsabb ízeket, kevés citromlét is adhatunk a krémleveshez. Később a tányérba teszünk egy kevés pesztót és arra merjük a levest.

Szóljon hozzá