Hozzávalók

3-4 fő
2nagyobb, 60-70 dkg cukkini
2 dl görög joghurt
2 szál sárgarépa
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 liter húsleves
½citrom
 kakukkfű
 babérlevél
 vaj
 olívaolaj
 só, bors
 peszto ízlés szerint

Hasonló receptek

  • Sós karamella friss gyümölcsökkel

    A gyümölcsöket előkészítjük, kis falatnyi darabokra vágjuk őket. Majd elkészítjük a sós karamella szószt. Egy kis fazékban a cukrot kis lángon, kevergetés...

    tovább
  • Fóliában sült zöldségek

    A letisztított és "falat méretűre" vágott zöldségeket egy alufólia közepére halmozom. Tetejére hideg vajat, sót és borsot teszek. Ha van otthon, ízesíthetem...

    tovább
  • Citrusos joghurt aszalt gyümölcsökkel

    A joghurtba belereszelem a narancs és a grapefruit héját vigyázva, hogy a keserűbb, fehér részek ne kerüljenek bele. Közben a gyümölcsökből kis kockákat vágok....

    tovább

Joghurtos cukkinikrémleves pesztoval

  • joghurtos_cukkinikremleves_pesztoval

Miután a zöldségeket felaprítottam, a  vaj-olaj keverékén megfuttatjuk a vöröshagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a felkockázott répát és cukkinit, 2 babérlevelet és a kakukkfüvet. Felengedjük a húsleves alaplével, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk a zöldségeket. A kész alapot beleöntjük a turmixgépbe, de előtte kivesszük a babérlevelet és a kakukkfüvet. Miközben turmixoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a görög joghurtot. Ha szeretjük a pikánsabb ízeket, kevés citromlét is adhatunk a krémleveshez. Később a tányérba teszünk egy kevés pesztót és arra merjük a levest.

Szóljon hozzá