Hozzávalók

3-4 fő
2nagyobb, 60-70 dkg cukkini
2 dl görög joghurt
2 szál sárgarépa
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 liter húsleves
½citrom
 kakukkfű
 babérlevél
 vaj
 olívaolaj
 só, bors
 peszto ízlés szerint

Hasonló receptek

  • Avokádós tortilla

    A tejfölt és a krémsajtot elkeverjük olívával és zöldfűszerekkel, citromlével. Ezután megkenjük vele a tortilla lapokat.  Ízlésesen elosztjuk rajta a...

    tovább
  • Pappa al’pomodoro hidegen

    A kettévágott paradicsomokat beledobjuk a mixerbe. Olívaolajjal, bazsalikommal és fokhagymával ízesítjük. Összeturmixoljuk a hozzávalókat, majd zöldség...

    tovább
  • Nyári körtesaláta

    A gyümölcsöket ízléses darabokra aprítom. Közben a citromlé, balzsamecet, olívaolaj hármas segítségével emulziót készítek. Ezt még sózom, borsozom, esetleg...

    tovább

Joghurtos cukkinikrémleves pesztoval

  • joghurtos_cukkinikremleves_pesztoval

Miután a zöldségeket felaprítottam, a  vaj-olaj keverékén megfuttatjuk a vöröshagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a felkockázott répát és cukkinit, 2 babérlevelet és a kakukkfüvet. Felengedjük a húsleves alaplével, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk a zöldségeket. A kész alapot beleöntjük a turmixgépbe, de előtte kivesszük a babérlevelet és a kakukkfüvet. Miközben turmixoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a görög joghurtot. Ha szeretjük a pikánsabb ízeket, kevés citromlét is adhatunk a krémleveshez. Később a tányérba teszünk egy kevés pesztót és arra merjük a levest.

Szóljon hozzá