Hozzávalók

4 fő
40 dkg burgonya,
1tojás,
30 dkg liszt,
 só,
20 dkg juhtúró,
15 dkg füstölt szalonna,
2 dl tejföl
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Babos tészta

    Házilag gyúrt tészta: 20 dkg liszt, 1 tojás, só, kevés víz,Amennyiben házilag készítjük a tésztát, összegyúrjuk a hozzávalókat, majd egyenletesen vékonyra...

    tovább
  • Feljavított pizzák

    Az egyiket sajttal és olívabogyóval javítottuk fel. A pizzaszószhoz a meghámozott paradicsomot, az olajat, a bazsalikomot, a fokhagymát és az oregánót...

    tovább
  • Carbonara spagetti

    Egy nagy fazékban megfőzzük a spagettit sós vízben. Egy serpenyőben 2 kanál olivaolajban megpírítjuk a szalonnát.  Felverünk két egész tojást és két...

    tovább

Juhtúrós sztrapacska

  • Juhturos_sztrapacska

A megtisztított burgonyát finomra reszeljük. Hozzáadjuk a felvert tojást, sót, a lisztet, és alaposan összedolgozzuk. Jó galuskatészta lesz belőle: ha túl sűrűnek bizonyulna, kevés vizet adunk hozza. Forrásban lévő bő, sós vízbe szaggatjuk.

A kifőtt galuskákat szűrjük, öblítjük, és a szalonnazsírral elkevert sztrapacskát juhtúróval rétegezve tűzálló tálba tesszük, megöntözzük tejföllel, rászórjuk a kisütött szalonnakockákat és azon melegében tálaljuk, vagy forró sütőben megpirítjuk. A sztrapacska csalóka étel, olyan laktató, hogy el sem hinnénk!

Szóljon hozzá