Hozzávalók

3-4 fő
80 dkg pucolt burgonya
2 doboz szardella filé
3 db közepes vöröshagyma
4 dl tejszín
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
5 dkg vaj
 őrölt fehérbors
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Csirke quesadilla csípős salsával

    A húst és a zöldségeket csíkokra vágjuk. Egy nagy serpenyőben hirtelen megpirítjuk a húst, majd hozzáadjuk a hagymát és a paprikákat. Megszórjuk sóval és...

    tovább
  • Mexikói tojás "ranchero" módra

    Süssük át a paradicsomokat a chile serranót a hagymát és a fokhagymát egy vaslapon. Így jobb lesz az ízük. Turmixoljuk össze. Sózzuk, borsozzuk és egy kis...

    tovább
  • Olasz rizottó

    A megtisztított zöldségeket félbe vágjuk, majd serpenyőben szárazon világosbarnára pirítjuk. Ezután felöntjük forró vízzel, és sóval ízesítjük. Lassan legalább...

    tovább

Jansson kísértése

  • Jansson_kisertese

A burgonyát vékony hasábokra, a hagymát karikára vágjuk. Egy sütőformába rétegezzük a burgonyát, a hagymát és az apróra vágott szardellát, úgy hogy a tetejére egy újabb réteg burgonya kerüljön.
Közben fehérborssal fűszerezzük.
A tetejére folyatjuk a maradék szardella olajat és leöntjük tejszínnel.
Megszórjuk zsemlemorzsával és vajdarabkákat helyezünk a tetejére.
Lefedve 190 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük, majd az utolsó 10 percben levesszük a fóliát és pirosra sütjük.


Szóljon hozzá