Hozzávalók

1 fő
 garnélarák
8 dkg szusi rizs
2 ek szójapaszta
2 db retek
félkigyóuborka
 salátalevél
 étolaj
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Drága
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Zöldfűszeres busaszelet

    Sós vízben megfőzzük a köretnek szánt rizst és a csíkokra vágott szárított paradicsomot. Apróra vágjuk a petrezselymet, a 3 szál újhagyma zöldjét, a friss...

    tovább
  • Ropogós haltepertő hagymás babsalátával

    A pontyfilét sűrűn beirdaljuk. Megsózzuk, paprikával ízesített rizslisztbe forgatjuk, majd forró olajban pár perc alatt ropogósra sütjük. Közben az előzőleg...

    tovább

Hideg garnélás rizsfalatok salátában

  • hideg_garnelas_rizsfalatok_salataban_ft

A jól átmosott szusi rizst kevés sós vízben 10 percig főzünk és további 10 percig fedő alatt gőzölünk. A garnélafarkakat megpucoljuk, forró olajba tesszük, majd hozzáadunk 2 evőkanál szójapasztát, egy kevés vizet és az egészet még egy rövid ideig pirítjuk. Közben előkészítjük a zöldségeket, a retket és a kigyóuborkát csíkokra vágjuk. A puhára párolódott rizst salátalevelekbe töltjük, rátesszük a pirított garnélát és a csíkokra vágott zöldségeket, majd az egészet feltekerjük.

Szóljon hozzá