Hozzávalók

3-4 fő
1 csomag leveles tészta
 Krémehez:
2,5 dl tej
2,5 dl tejszín
6tojássárgája
1 kk vaníliaörlemény
1 csomag vaníliás cukor
6tojásfehérje
 Eperszószhoz:
 eper
1citrom héja
1 csomag vaníliás cukor
2 ek cukor
1 ek keményítő
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Házi krémes

  • hazi_kremes

A leveles tészta lapokat két sütőtepsi között ropogósra sütjük. Közben az epreket cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal felfőzzük. Kevés keményítővel besűrítjük és botmixerrel pürésítjük. A krémhez a tejet és a tejszín összemelegítjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a vanília őrleménnyel és a vaníliáscukorral. Folyamatos kevergetés mellett a tejes tejszínhez adjuk és besűrítjük. közben a fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a besűrűsödött krémhez keverjük. A megsült tésztalap egyik felét egy tepsibe tesszük a krém felét ráhalmozzuk, megkenjük az eperszósszal. Rátesszük a másik lapot.

Szóljon hozzá