Hozzávalók

3-4 fő
40 dkg ponty filé (vagy esetleg fogas)
1 fej vöröshagyma
1 db fejes saláta
1 db citrom
0,5 liter olaj
10 dkg liszt
2 db tojás
15 dkg zsemlemorzsa
 
 őrölt bors
 ecet
kevés cukor
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Blini vörös kaviárral

    Az élesztőt egy csipetnyi cukorral kevés tejben felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk a tojásokkal, a tejjel, olvasztott vajjal, kevés sóval, valamint a...

    tovább
  • Citromos sült tintahal

    Jól megmossuk a tintahalakat, és karikákra szeleteljük.  Sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk Egy lábosban felmelegítjük a napraforgó olajat, és beledobjuk...

    tovább
  • Avokádós pisztrángfilé

    A halakat kifilézzük, a filéket besózzuk és 70-80 fokos sütőben 10 perc alatt bő olajban megsütjük. Tejszínhabot verünk, majonézt, egy citromcikk levét, egy...

    tovább

Hal rántva

  • hal_rantva

A pontyfilét irdaljuk, csíkozzuk, majd besózzuk. Lisztbe, tojásba, morzsába forgatva bepanírozzuk, majd bő forró olajban pirosra sütjük. Citromlevet, kevés ecetet cukorral, sóval, őrölt borssal, némi vízzel kikeverünk, beletesszük a finomra vágott vöröshagymát és tálaláskor ezt az öntetet öntjük a negyedelt fejes salátára a rántott hal mellé.

Szóljon hozzá