Hozzávalók

4 személyre
15 dkg füstölt szalonna
2 fej közepes vöröshagyma
30 dkg burgonya
20 dkg vegyes zöldség
2 csomag petrezselyem
1 tk egész kömény
1 tk őrölt bors
2 ek csípős paprikakrém
2babérlevél
1 ek őrölt pirospaprika
3 l víz
1 fej fokhagyma
70 dkg kolbász
 
 Galuskához:
½ kg liszt
4tojás
1 tk
1+1/2 dl hideg víz
 csípős paprikakrém
 petrezselyemzöld
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Currys vöröslencse leves

    Olajon megpirítjuk a csirke csontot, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet. Hozzáadunk egy evőkanál sárga curryt, egy evőkanál zöld curry pasztát és...

    tovább
  • Csirkegombócos karfiolleves

    Kevés olajon pirítsunk meg két gerezd aprított fokhagymát és egy kis fej vöröshagymát, majd szórjuk bele a 60 dkg rózsáira szedett karfiolt és a két kockára...

    tovább

Hajósi sváb krumpli leves

  • hajosi_svab_krumpli_leves

15 dkg füstölt szalonnát kockára vágunk, két fej közepes vöröshagymát felaprítunk. Egy bográcsban kipirítjuk a felaprított szalonnát, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és 30 dkg burgonyát és vegyes zöldséget. Fűszerezzük két csomag apróra vágott petrezselyemzölddel, egy teáskanál egész köménnyel, egy teáskanál őrölt borssal, két evőkanál csípős paprikakrémmel. Végül két babérlevelet és egy evőkanál őrölt pirospaprikát is adunk hozzá.

Ezt követően felöntjük három liter vízzel. És belerakunk egy egész fej fokhagymát és 70 dkg különböző méretűre vágott a kolbászt. Amíg a hozzávalók megpuhulnak elkészítjük a galuskát. Egy edényben összekeverünk fél kiló lisztet, négy egész tojást, egy teáskanál sót és másfél dl hideg vizet. Simára keverjük és a lobogó leveshez szaggatjuk. 15 percig főzzük. Tálalás előtt ízesítjük csípős paprika krémmel petrezselymezölddel, sóval. A fej fokhagymát kivesszük, majd még forrón tálaljuk. 

Szóljon hozzá