Hozzávalók

3-4 fő
20 dkg főtt rizs
3 db tojás
3 db újhagyma
1 db kápia paprika
1 csomag friss petrezselyem
1 dl tejszín
2 dkg vaj
 
 őrölt bors
kevés zsemlemorzsa
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Csirke quesadilla csípős salsával

    A húst és a zöldségeket csíkokra vágjuk. Egy nagy serpenyőben hirtelen megpirítjuk a húst, majd hozzáadjuk a hagymát és a paprikákat. Megszórjuk sóval és...

    tovább
  • Mexikói tojás "ranchero" módra

    Süssük át a paradicsomokat a chile serranót a hagymát és a fokhagymát egy vaslapon. Így jobb lesz az ízük. Turmixoljuk össze. Sózzuk, borsozzuk és egy kis...

    tovább
  • Olasz rizottó

    A megtisztított zöldségeket félbe vágjuk, majd serpenyőben szárazon világosbarnára pirítjuk. Ezután felöntjük forró vízzel, és sóval ízesítjük. Lassan legalább...

    tovább

Hagymás, paprikás rizsfelfújt

  • hagymas_paprikas_rizsfelfujt

Kevés vaj és olaj keverékében megpirítjuk az apróra vágott újhagymát és paprikát. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a vágott friss petrezselymet. Összeforgatjuk a főtt hosszúszemű rizzsel és hozzádolgozunk kevés tejszínnel elkevert 3 db tojás sárgáját. Felvert tojásfehérjével lazítjuk. Vajazott, morzsázott szuflé formákba töltjük és vízfürdőben 150 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.


Szóljon hozzá