Hozzávalók

2 fő
20 dkg hízó kacsamáj
15 dkg apró szemű barnacsiperke
0,5 dl olívaolaj
2 dl vörösbor
1kanál barnacukor
5-6 db szegfűszeg
1 db egész fahéj
4-5szegfűbors
1 csomag petrezselyem
6-8 szem borókabogyó
1 fej vöröshagyma
2 dl tej
8 dkg kukoricadara
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Drága
  • Magas

Hasonló receptek

  • Angol - Szalonnás pulyka

    A gravy-hoz:2-3 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 fej lilahagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, Zeller, Olívaolaj, 4 dl csirkealaplé, 0,5 – 1 dl vörösbor, 2...

    tovább
  • Bundás hús - Balástya

    A húst egy pici sóval megszórjuk, és lisztben megforgatjuk. Csak kevés sót használjunk, mert már sós levesben főtt a hús.A tojást a tejföllel felverjük,...

    tovább
  • Baconos csirkecomb fokhagymamártással

    A megtisztított combokat befűszerezzük, becsavarjuk a szalonnával, és sütőben megsütjük.Közben a fokhagymát sóval, borssal, zsályával megfőzzük és áttörjük. A...

    tovább

Hízó kacsamáj szegfűszeges, vörösboros gombával

  • Hizo_kacsamaj_szegfuszeges_vorosboros_gombaval

Kb. 2 dl vízben 6-8 szem borókabogyót, 8-10 szem szegfűszeget és egy kis darab egész fahéjat teszünk, alaposan kiforraljuk. Egy lábosban egy nagyobb fej vöröshagymát cikkekre vágva olívaolajon megpirítunk, és ráteszünk kb. 15-20 dkg barnacsiperke gombát. Rászűrjük a redukciót, felöntjük 2-3 dl vörösborral, és némi vízzel, és 15-20 perc alatt készre pároljuk. 2 dl víz és 2 dl tejet kevés sóval, friss kakukkfűvel felforralunk, és kb. 8 dkg kukoricadarát öntünk bele, puhára főzzük. A hízó kacsamájakat mindkét oldalukon sózzuk, borsozzuk, és kevés olíva olajon egy csipet barnacukorral pirosra sütjük. Tálaláskor a kukoricadara mellé tesszük a gombát és a májakat.

Szóljon hozzá