Hozzávalók

2 fő
0,2 kg ricotta
0,02 kg porcukor vagy édesítőszer
1 db tojás
0,3 l joghurt
0,5 kg eper
1cs mentalevél
0,3 l vörösbor
 
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Borleves

    A fehérbort melegítünk, ha felmelegedett pár percig forraljuk, hogy az alkohol elpárologjon. Szegfűszeggel, fahéjjal ízesítjük. Közben csíkokra vágott mandulát...

    tovább
  • Borhableves szőlővel

    A bort felforraljuk, és beletesszük a kettévágott, kimagozott szőlőszemeket. Újraforrás utána bort leszűrjük, a szőlőszemeket félretesszük.A tojásokat...

    tovább
  • Aszalt gyümölcsleves – keszőce - Andocs

    60 dkg aszalt szilvát vízben megmosunk, 10-15 percre beáztatjuk. Fazékba szedjük és felöntjük kb. 1,5 liter vízzel. 5 evőkanál cukorral, csipetnyi sóval...

    tovább

Hideg mentás, joghurtos eperleves, ricotta gombóccal

  • Hideg_mentas_joghurtos_eperleves_ricotta_gomboccal

20 deka ricottát összekeverünk 1 egész tojással és néhány csepp édesítőszerrel. Kanálnyi galuskákat száraz serpenyőben, kis lángon halvány barnára pirítunk. Fél kiló epret 3 dl felforralt vörösborban összeturmixolunk, néhány jégkocka társaságában, majd hozzáöntünk 3 dl joghurtot. Tálaláskor friss mentalevelet, szeletekre vágott friss epret és ricottagombócokat teszünk a tetejére.

  • tvpeszter

    2011. 07. 15., 09:36:03

    Kedves Éva,
    forralással a bor alkolholtartalma elpárolog. Ha ennek tudatában is mellőzné a bort, használjon szűrt szőlőlevet. Így azonban a leves jóval édesebb lesz, mintha bort használna.

  • Laki Éva

    2011. 07. 14., 20:23:50

    Nagyon jól hangzik a recept, de bor helyett valamit lehet-e tenni, vagy forraláskor elpárolog az alkohol?

Szóljon hozzá