Hozzávalók

3-4 fő
6 db tojás
35 dkg liszt
1 kávéskanál rum
1késhegynyi szódabikarbóna
1/2kispohár tejföl
1/2 l olaj
1 csomag vaníliáscukor
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Sós-sajtos stangli

    40 dkg margarint összemorzsolunk 50 dkg liszttel,hozzáadunk 2 egész tojást,1dl tejben felfuttatott 2,5 dkg élesztőt, 2 kávéskanál sót és az egészet jól...

    tovább
  • Ördögpirula

    1,6 dl forró vízben 8 dkg disznózsírt feloldunk,majd hozzá adunk 16 dkg lisztet, és az így keletkezett masszát csomómentesre keverjük. Hűlni hagyjuk, ameddig...

    tovább
  • Lúdláb

    10 tojás sárgáját, 10 evőkanál porcukrot, 7 evőkanál lisztet, 1 késhegynyi sütőport és 3 evőkanálnyi kakaót jól összekeverünk, majd hozzáadjuk a kemény habbá...

    tovább

Heróka

  • Heroka

6 tojássárgáját, 1 tojásfehérjét, 1 csipetnyi sót, 1 kávéskanál rumot, 1 késhegyni szódabikarbónát, fél kispohár tejfölt, 35 dkg liszttel összedolgozunk, míg könnyen összegyúrható tésztát nem kapunk. Kinyújtjuk, majd derelyevágóval körülbelül 1 cm széles csíkokat vágunk és forró olajban kisütjük. A kisült herókát törlőpapírra tesszük, hogy beszívja az olajat és vaníliás cukorral megszórva tálaljuk.

  • Slomski-Szabó Mária

    2018. 02. 19., 20:09:37

    Kedves Szerkesztők!
    Az édesség neve helyesen HERŐKE. A palóc vidék egyik kedvelt sütije. Gyerekkorom édes íze! A nagymamámtól gyakran kérek ilyet. Csörögefánk néven szerepel a Horváth Ilona féle szakácskönyvben. 😉

Szóljon hozzá