Hozzávalók

3-4 fő
 Piskótához:
4nagy tojás
150 g cukor
75 g keményítő
75 g liszt
1 tk. Sütőpor
50 g vaj megolvasztva
 Krémhez:
600 ml tej
1 kk. Vaníliaőrlemény
6tojássárgája
100 g cukor
50 g keményítő
50 g vaj
 
 
 Összeállításhoz:
200 g málna + 175 g cukor + dzsemfix
600 ml tejszín (35%)
 Pisztáciazöld marcipán 1 kg
 Pici fondan rózsa
5 dkg étcsoki megolvasztva - habzsákban
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Hercegnő torta

  • Hercegno_torta

A piskótához a tojásokat felverjük a cukorral. Ebbe forgatjuk a sütőporos, keményítős lisztet, majd az olvasztott vajat. 22-24 cm-es formában megsütjük, majd hagyjuk kihűlni és vágjuk 3 lapba.
175 fokon 25-30 percig sütjük.
A málnából, cukorból és dzsemfixből lekvárt főzünk.
A krémhez a tejet feltesszük forrni, egy másik tálban pedig kikeverjük a tojássárgáját a cukorral és a vaníliamagokkal és a keményítővel. A forrásban levő tejet lassan a tojásos keverékhez öntjük és folyamatosan keverjük. Visszatesszük az edényben főzni, míg be nem sűrűsödik. A tűzről levéve belekeverjük a hideg vajkockákat. Hagyjuk kihűlni a töltéshez.
A torta töltéséhez a 600 ml tejszínhabot felverjük.
Az alsó piskótalapot vékonyan megkenjük a vaníliás krémmel, és a szélére habzsákból nyomunk egy peremet. A peremen belül eloszlatjuk a málnalekvárt.
A tejszínhab felét beleforgatjuk a maradék vaníliás krémbe, és a tortát ezzel töltjük tovább. Az utolsó piskótalap tetejére csak tejszínhabot kenünk, kupolásan elkenve.
Hagyományosan zöld marcipánborítást kap, a tetejére egy kis csokidíszítést és egy rózsaszín marcipánvirágot/rózsát.
Újabb 1-1,5 dl tejszínből vert habbal a torta alját/szélét is ki lehet díszíteni egy csillagcsöves habzsák segítségével.


Szóljon hozzá