Hercegnő Torta

60-120 perc
Közepes
Közepes
Magas

Elkészítés

A piskótához a tojásokat felverjük a cukorral. Ebbe forgatjuk a sütőporos, keményítős lisztet, majd az olvasztott vajat. 22-24 cm-es formában megsütjük, majd hagyjuk kihűlni és vágjuk 3 lapba. 175 fokon 25-30 percig sütjük. A málnából, cukorból és dzsemfixből lekvárt főzünk. A krémhez a tejet feltesszük forrni, egy másik tálban pedig kikeverjük a tojássárgáját a cukorral és a vaníliamagokkal és a keményítővel. A forrásban levő tejet lassan a tojásos keverékhez öntjük és folyamatosan keverjük. Visszatesszük az edényben főzni, míg be nem sűrűsödik. A tűzről levéve belekeverjük a hideg vajkockákat. Hagyjuk kihűlni a töltéshez. A torta töltéséhez a 600 ml tejszínhabot felverjük. Az alsó piskótalapot vékonyan megkenjük a vaníliás krémmel, és a szélére habzsákból nyomunk egy peremet. A peremen belül eloszlatjuk a málnalekvárt. A tejszínhab felét beleforgatjuk a maradék vaníliás krémbe, és a tortát ezzel töltjük tovább. Az utolsó piskótalap tetejére csak tejszínhabot kenünk, kupolásan elkenve. Hagyományosan zöld marcipánborítást kap, a tetejére egy kis csokidíszítést és egy rózsaszín marcipánvirágot/rózsát. Újabb 1-1,5 dl tejszínből vert habbal a torta alját/szélét is ki lehet díszíteni egy csillagcsöves habzsák segítségével.

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára