Házi Krémes

30-60 perc
Közepes
Közepes
Magas

Elkészítés

A leveles tészta lapokat két sütőtepsi között ropogósra sütjük. Közben az epreket cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal felfőzzük. Kevés keményítővel besűrítjük és botmixerrel pürésítjük. A krémhez a tejet és a tejszín összemelegítjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a vanília őrleménnyel és a vaníliás cukorral. Folyamatos kevergetés mellett a tejes tejszínhez adjuk és besűrítjük. közben a fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a besűrűsödött krémhez keverjük. A megsült tésztalap egyik felét egy tepsibe tesszük a krém felét ráhalmozzuk, megkenjük az eperszósszal. Rátesszük a másik lapot.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára