Hozzávalók

3-4 fő
100 gramm semola liszt
100 gramm finomliszt (00-s)
2kisebb tojás
 némi víz
1teáskanál olívaolaj
 
 
 A töltelékhez:
2 fej salotta hagyma
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
500 gramm spenótlevél
100 gramm parmezán
2tojássárgája
250 gramm ricotta
 szerecsendió
 citromhéj
 vaj
 
 bors
 
 Az öntethez:
1 csésze tejszín
200 gramm parmezán
1 csésze zsemlemorzsa
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Babos tészta

    Házilag gyúrt tészta: 20 dkg liszt, 1 tojás, só, kevés víz,Amennyiben házilag készítjük a tésztát, összegyúrjuk a hozzávalókat, majd egyenletesen vékonyra...

    tovább
  • Feljavított pizzák

    Az egyiket sajttal és olívabogyóval javítottuk fel. A pizzaszószhoz a meghámozott paradicsomot, az olajat, a bazsalikomot, a fokhagymát és az oregánót...

    tovább
  • Carbonara spagetti

    Egy nagy fazékban megfőzzük a spagettit sós vízben. Egy serpenyőben 2 kanál olivaolajban megpírítjuk a szalonnát.  Felverünk két egész tojást és két...

    tovább

Házi canelloni spenóttal, ricottával és citrommal

  • Hazi_canelloni_spenottal_ricottaval_citrommal

A tészta hozzáavalóit robotgéppel összekeverjük majd kézzel sima, kemény tésztává gyúrjuk. Műanyag fóliába csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük.
A spenótot a salotta hagymán és olíva olajon megfuttatjuk. Hagyjuk kihűlni, majd egy tálban összekeverjük a ricotta-val és a tojássárgájával. Ízesítjük reszelt szerecsendióval, citrom héjjal, sóval, borssal, és elkeverjük a parmezánnal.
Az öntet hozzáavalóit egy nagy tálban összekeverjük.
A pihentetett tésztát géppel hosszú, vékony csíkokra nyújtjuk, majd négyzetekre vágjuk és megtöltjük a spenóttal. Hengerekké formázzuk, majd tegyük egy olívaolajjak kikent és zsemlemorzsával beszórt sütőformába. Leöntjük az öntettel.
220 fokon kb. 30-40 percig sütjük.

Szóljon hozzá