Házi Canelloni Spenóttal, Ricottával És Citrommal

60-120 perc
Közepes
Közepes
Magas

Elkészítés

A tészta hozzáavalóit robotgéppel összekeverjük majd kézzel sima, kemény tésztává gyúrjuk. Műanyag fóliába csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük. A spenótot a salotta hagymán és olíva olajon megfuttatjuk. Hagyjuk kihűlni, majd egy tálban összekeverjük a ricotta-val és a tojássárgájával. Ízesítjük reszelt szerecsendióval, citrom héjjal, sóval, borssal, és elkeverjük a parmezánnal. Az öntet hozzáavalóit egy nagy tálban összekeverjük. A pihentetett tésztát géppel hosszú, vékony csíkokra nyújtjuk, majd négyzetekre vágjuk és megtöltjük a spenóttal. Hengerekké formázzuk, majd tegyük egy olívaolajjak kikent és zsemlemorzsával beszórt sütőformába. Leöntjük az öntettel. 220 fokon kb. 30-40 percig sütjük.

vissza a listára