Hozzávalók

3-4 fő
20 db kisebb újburgonya
6 evőkanál sózott vaj
1/2 csésze görög joghurt
2 db saláta uborka
10 db mentalevél
1 maréknyi petrezselyemlevél
2 szál kapor
1 szál újhagyma
 
 bors
4 evőkanál olívaolaj
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Egészben sült karfiol

    Egy lábasban összeforraljuk a vizet, bort, vajat, sót, borsot, babérlevelet és a chilipelyhet. Fűszerezhetjük még friss oregánóval. Beletesszük az egész...

    tovább
  • Padlizsános caponata

    Egy nagy, vastag falú edényben olívaolajat hevítünk. A padlizsánt kockákra vágjuk és aranybarnára sütjük. Megszórjuk sóval és borssal, és papírtörlővel bélelt...

    tovább

Hasselbck töltött burgonya

  • Hasselback_toltott_burgonya

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A burgonyát szeletekre vágjuk, de nem vágjuk teljesen végig. A burgonyát addig sütjük, míg kívül ropogós, belül puha lesz - nagyjából 1 óra
Közeben az uborkát lereszeljük és összekeverjük a joghurttal, a zöldfűszerekkel, sóval és borssal.
Az uborkasalátát tányérra tesszük, és ráhelyezzük a burgonyát.
Megszórjuk aprított újhagymával és olívaolajjal meglocsoljuk.

Szóljon hozzá