Hagymás, Tejszínes Édeskáposzta, Krumplipürében

30-60 perc
Közepes
Olcsó
Átlagos

Elkészítés

A burgonyát megpucoljuk, kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük. A káposztát vékony csíkokra vágjuk és enyhén sós vízben szintén megfőzzük és lecsöpögtetjük. Az apróra vágott újhagymát a főtt káposztával együtt tejszínben és húsalaplében néhány perc alatt összeforraljuk és sózzuk, borsozzuk. Az áttört krumpliba kevés vajat teszünk, belekeverünk egy tojás sárgáját, majd egy hőálló edénybe úgy formázzuk bele, hogy a közepén hagyunk egy nagyobb mélyedést. Néhány percre 200 fokos sütőbe tesszük, hogy megpiruljon a teteje. Tálaláskor a közepébe szedjük a tejszínes káposztát. Olvasztott vajjal locsoljuk.

vissza a listára