Hozzávalók

6 fő
1 kg vöröshagyma
 olaj
 
 cukor
 zöldfűszerek
 fehér bors
 fekete bors
 színes bors
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Vegyes gyümölcslekvár

    A bodzatermést szűrőn átpaszírozva kimagozzuk (a magja mérgező!), a többi gyümölcsöt meghámozzuk, kivesszük a magházát, és kb. negyed órát főzzük, majd...

    tovább
  • Kókuszos-rumos topáz lekvár

    Az almalekvár úgy készül, hogy a megpucolt almát föltesszük főzni, és a kókuszdiót utána reszeljük bele, amikor már majdnem készen van a lekvár, hogy egy...

    tovább
  • Vaníliás ribizli lekvár

    A fekete ribizlit jól megmossuk. Ezután kétféle dolgot csinálhatunk, vagy odatesszük az üstbe így leszemezve, vagy ha valaki elég lusta ahhoz, hogy leszemezze,...

    tovább

Hagymalekvár

  • Hagymalekvar

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd egy pici olajon megdinszteljük. Addig kell főzni, amíg egész krémes állagú nem lesz, és amikor már teljesen krémes, szétnyomható kézzel a hagyma, akkor botmixerrel összemixeljük. Ezután készítünk egy karamellizált cukrot, mert annak van jó, nagyon erőteljes íze, és ezt hozzákeverjük. Sót esetleg még, hogyha nem érezzük elég édesnek, akkor cukrot adunk hozzá, valamint zöldfűszerekkel, vagy esetleg borssal, fehér borssal, fekete borssal, színes borssal lehet még ízesíteni. Natúr sültekhez, vadakhoz  vagy pirítóssal tálaljuk.

Szóljon hozzá