Hozzávalók

3-4 fő
 A tésztához:
30 dkg liszt
 
18 dkg hideg vaj
7-1o ek hideg víz
5 dkg cukor
 Töltelék:
4tojás
2 dl tejszín
1 ek keményítő
4 ek vaníliás cukor
15 dkg cukor
25 dkg eper
10 dkg rebarbara
 citrom és narancshéj
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Gyümölcsös omlós pite

  • gyumolcsos_omlos_pite

A hozzávalókból tésztát gyúrunk és pihentetjük min. 2 órát.
A piteformába nyújtott tésztát lesúlyozzuk és 195 fokon sütjük 15 percet, majd súly nélkül 5-1o percet.
A töltelékhez feldaraboljuk az epret és a rebarbarát.. A tojást, a tejszínnel, cukorral, vaníliás cukorrall kikeverjük, hozzáadjuk a citrusok héját, majd a gyümölcsökre öntjük.
18o fokon készre sütjük 2o-3o prc alatt.

Szóljon hozzá