Hozzávalók

3-4 fő
2 dl víz
12 dkg cukor
4teáskanál levendula
1citrom reszelt héja
4 dl jeges víz
 
 A grillezett barackhoz:
5 dkg barnacukor
0,5 dl víz
1 dl rum
6-8 db sárgabarack
 citromfű ízlés szerint
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Grillezett barack levendula sorbetval

  • grillezett_barack_levendula_sorbetval

A sorbethoz felforralunk 2 dl vizet 12 dkg cukorral, 4 teáskanál levendulával, 1 citrom reszelt héjával és levével. Lehúzzuk a tűzről, majd feltöltjük 4 dl jeges vízzel. A sorbet alapot a fagylaltgépbe tesszük és az előírt módon elkészítjük. A grillezett barackhoz szirupot készítünk 5 dkg barnacukorból és 0,5 dl vízből illetve 1 dl rumból. Ráöntjük 6-8 db félbevágott sárgabarackra és hagyjuk kihűlni. A barackokat grillserpenyőben megpirítjuk. Tálalásnál aprított citromfűvel szórjuk meg és sorbetval tálaljuk.


Szóljon hozzá