Hozzávalók

3-4 fő
1 kg krumpli (Fele nyersen lereszelve, másik fele megfőzve, megtörve)
200 g rétesliszt
200 g finomliszt
250 g főtt füstölthús darálva
2tojás
5 gerezd fokhagyma
1leveskanál majoránna
 
2nagyobb vöröshagyma
2leveskanálnyi disznózsír
150 g füstölt szalonna
1 kg savanyú káposzta
 kömény, babérlevél
 
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Olasz rizottó

    A megtisztított zöldségeket félbe vágjuk, majd serpenyőben szárazon világosbarnára pirítjuk. Ezután felöntjük forró vízzel, és sóval ízesítjük. Lassan legalább...

    tovább
  • Mexikói tojás "ranchero" módra

    Süssük át a paradicsomokat a chile serranót a hagymát és a fokhagymát egy vaslapon. Így jobb lesz az ízük. Turmixoljuk össze. Sózzuk, borsozzuk és egy kis...

    tovább
  • Cukkínis burgonyarizottó

    Az apró kockára vágott bacont megpirítjuk és megpároljuk rajta a finomra vágott vöröshagymát. A nagyon apró kockára vágott burgonyát a vöröshagymára tesszük és...

    tovább

Gömöri krumplisgombóc

  • gomori_krumplisgomboc

A nyersen lereszelt és a főtt törtkrumplit összekeverjük, hozzáadunk két tojást, a rétes- és finomlisztet, valamint a fokhagymát, sót és majoránnát. Alaposan simára keverjük, majd gombócokat formálunk belőle, melyeket sós vízben kifőzünk. Miután felúsznak a felszínre, még 3-5 percig főzzük őket, majd kivesszük.

Serpenyőben 150 gramm lesütött szalonnán, apróra vágott hagymát pirítunk. A savanyú káposztát disznózsíron megsütjük, köménnyel és babérlevéllel ízesítjük. A kettévágott gombócokat szalonnával és szalonazsírral megöntött káposztaágyon tálaljuk.

Szóljon hozzá