Hozzávalók

3-4 fő
20 db babapiskóta
10 gramm őrölt mandula
1 evőkanál tej
1 evőkanál vaj
1 evőkanál vanília eszencia
4 evőkanál mascarpone
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál vaníliás cukor
1/2citrom héja
2 evőkanál vaj
1 maréknyi eper
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Gyümölcsös charlotte

  • Gyumolcsos_charlotte

A babapiskótából félre teszünk 12 darabot, és elvágjuk. A maradékot összezúzzuk, és elkeverjük a mandulával.
A vanília eszenciás tejbe áztatjuk, hozzáadjuk a puha vajat és összedolgozzuk.
A kör alakú formák alját megtöltjük a psikótás keverékkel. (kb 5 mm vastagságban)
A forma peremén elrendezzük a felvágott babapsikótákat.
A mascarpone-t összekeverjük a cukrokkal, olvasztott vajjal, reszelt citromhéjjal, és az eper felével.
A formákba tesszük, és a hűtőbe tesszük 2 órára.
Végül kivesszük a formákból, megszórjuk cukorral, és a maradék eperrel feldíszítjük.

Szóljon hozzá