Hozzávalók

3-4 fő
3-4 db sárgarépa
2 db fehérrépa
2 db zeller
3 db vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
15 dkg füstölt szalonna
 babér
 kömény
 lestyán
 
 bors
 pirospaprika
 tépett marhanyak (3 kg-os marhanyakból, ízlés szerint)
  • 2 óra felett
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Balatoni halászlé Matula bácsi módra

    A kondér aljára pakoljuk a halakat (egy egész keszeg, pontyfej, pontyfarok). Hozzáadjuk az összes zöldséget: 1 egész paprikát, 1 paradicsomot és 4-5 fej...

    tovább
  • Erdélyi csorbaleves bárányból

    A báránylapockát a hártyáktól megtisztítom, felkockázom, és hideg vízben felteszem főni. Adok hozzá szeletelt hagymát, zúzott fokhagymát, babérlevelet,...

    tovább
  • Barna halleves haltej lepénnyel

    Megpirított hagymás alaplevet sűrűre beforraljuk. Közben vajat, tojássárgáját, pontytejet összeturmixolunk. Alufóliába töltjük és az alaplében megfőzzük....

    tovább

Gulyás tépett hússal

  • Gulyas_tepett_hussal

A marhanyakat só-bors keverékbe forgatjuk, majd töltényszmókerben vagy pit-boxban 10-12 órát füstöljük-sütjük, 120 fokon. Amikor 75 fok a maghő, akkor sütőpapírba csomagoljuk, és tovább sütjük.

A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk, a kiolvasztott szalonnazsíron megforgatjuk, majd felöntjük forró vízzel. Fűszerezzük, és készre főzzük. Betétnek a húst beletépkedjük.

Szóljon hozzá