Hozzávalók

3-4 fő
400 gramm marhaszegy
 rozmaring
 kaukkfű
2 evőkanál balzsamecet
100 ml alaplé
 
 bors
 olaj
100 gramm instant polenta
150 ml alaplé
40 ml tejszín
20 gramm parmezán
40 gramm vaj
 
 bors
1/2 db cukkíni
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

Grillezett marhaszegy puliszkával és cukkinivel

  • Grillezett_marhaszegy_puliszka_cukkini

A húst félbe vágjuk. A zöldfűszereket az olajba tesszük (legjobb egy egész éjszakára).
A húst oldalanként 3 perc alatt hirtelen megsütjük a grillen, majd meleg helyen 10 percig pihentetjük.
A serpenyőbe ötnjük a balzsamecetet és egy kevéske alaplevet. Összeforraljuk.
Egy kislábasba olajat öntünk és hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát. Felöntjük alaplével és tejszínnel, majd felforraljuk.
Folyamatos keverés közben beleszórjuk a polentát, és még 4 percig főzzük.
Végül elkeverjük vajjal és parmezánnal, majd sózzuk.
A cukkínit karikákra vágjuk, bedörzsöljük olívaolajjal, és a grillserpenyőben mindkét oldalon hirtelen megsütjük, majd megsózzuk.

Szóljon hozzá