Hozzávalók

3-4 fő
2 db egész pisztráng megpucolva
 padlizsán
 koktélparadicsom
 újhagyma
 ricotta
 
 bors
 friss rozmaring
 fokhagyma (egész fej)
 citrom
 olivaolaj
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Avokádós pisztrángfilé

    A halakat kifilézzük, a filéket besózzuk és 70-80 fokos sütőben 10 perc alatt bő olajban megsütjük. Tejszínhabot verünk, majonézt, egy citromcikk levét, egy...

    tovább
  • Citromos sült tintahal

    Jól megmossuk a tintahalakat, és karikákra szeleteljük.  Sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk Egy lábosban felmelegítjük a napraforgó olajat, és beledobjuk...

    tovább
  • Blini vörös kaviárral

    Az élesztőt egy csipetnyi cukorral kevés tejben felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk a tojásokkal, a tejjel, olvasztott vajjal, kevés sóval, valamint a...

    tovább

Grillezett egész pisztráng ricottás salátával

  • Grillezett_egesz_pisztrang_ricottas_salataval

A fokhagymát egészben megsütjük a grillen. A padlizsánt is, szeletekben. A pisztrángot sózzuk, borsozzuk, belsejébe citromkarikát teszünk és friss rozmaringágat. Megzsírozzuk a grillrácsot (egy szalonnadarabbal), majd a pisztrángot is megsütjük.

A salátát összeállítjuk, a sült padlizsánhoz koktélaparadicsomot és újhagymát adunk, majd meglocsoljuk olivaolajjal. A sült fokhagymákat is beletesszük a salátába, citromot facsarunk rá, majd ricotta kupacokat teszünk rá. Együtt tálaljuk a sült pisztránggal.

Szóljon hozzá