Hozzávalók

3-4 fő
1 db 60-80 dkg-os egész, bőrös lazacfilé
15 dkg durva szemű só
15 dkg kristálycukor
1 dkg durvára őrölt bors
2 csomag friss kapor
1 db citrom
 Mártás:
4tojássárgája
0,5 dl olívaolaj
1 evőkanál mustár
 
 őrölt fehérbors
kevés fehérborecet
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Drága
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Blini vörös kaviárral

    Az élesztőt egy csipetnyi cukorral kevés tejben felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk a tojásokkal, a tejjel, olvasztott vajjal, kevés sóval, valamint a...

    tovább
  • Citromos sült tintahal

    Jól megmossuk a tintahalakat, és karikákra szeleteljük.  Sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk Egy lábosban felmelegítjük a napraforgó olajat, és beledobjuk...

    tovább
  • Avokádós pisztrángfilé

    A halakat kifilézzük, a filéket besózzuk és 70-80 fokos sütőben 10 perc alatt bő olajban megsütjük. Tejszínhabot verünk, majonézt, egy citromcikk levét, egy...

    tovább

Gravet laks - pácolt lazac

  • Gravet_laks_pacolt_lazac

A lazacfilét félbevágjuk, majd összekeverjük a sót, a cukrot és a borsot. Ennek a keveréknek kb. a 1/3-át egy tál aljába szórjuk, majd bőrével lefelé ráfektetjük a fél lazacot.
Megszórjuk a finomra vágott kaporral, kevés citromhéjat reszelünk rá és rászórjuk a fűszeres keverék második harmadát.
Ráborítjuk a lazac másik felét hússal lefelé és befedjük a maradék fűszerekkel. Fóliával letakarjuk, majd lesúlyozva hűtőben min. 1, de inkább 2 napig pácoljuk.
A tojások sárgáját olajjal alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a mustárt, kevés ecetet.
Sózzuk, enyhén cukrozzuk.
Ezzel a mártással tálaljuk a pácból kivett, alaposan letörölgetett, vékonyra szeletelt lazacot.


Szóljon hozzá