Hozzávalók

3-4 fő
 gondosan kicsontozott, bőrös malac- vagy sertésfej egyben
 oldalastábláról leválasztott papszelet
 édes szirup (pl. krumlovi folyékony karamell, angol melasz, datolyaszirup)
 sertésrub
 borsrub (marharub fentebb)
 fokhagyma granulátum (nem por)
 
 kötöző spárga
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

Göngyölt, ktözött BBQ malacfejhús

  • Gongyolt_kotozott_bbq_malacfejhus

Kiterítjük a fejhúst a bőrös oldalával lefelé. Megkenjük kávés krumlovi karamellel, megszórjuk a fokhagyma granulátummal, a borsrubbal és kevés sóval (só már van a borsrubunkban is!). Ráhelyezzük a papszeletet, azt megszórjuk a sertésrubbal. Az egészet felgöngyöljük, tömzsi hengerré formázzuk és megkötözzük. Kívülről is vékonyan megkenjük édes sziruppal, és megszórjuk a fűszerekkel. Megsütjük. 

Szóljon hozzá