Hozzávalók

3-4 fő
3-4 db salotta hagyma
4 db pisztráng
10 dkg vaj
1 csomag petrezselyem
1/2 csomag metélőhagyma
3-4 szál kakukkfű
2 szál rozamaring
2-3 szál tárkony
5 dl fehérbor
2 dl tejszín
1 db citrom
 
 őrölt bors
kevés liszt
 
 A röstihez:
80 dkg főtt, hámozott, kihűtött burgonya
10 dkg húsos füstölt szalonna
2-3 evőkanál tej
 
 őrölt kömény
kevés olaj
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Avokádós pisztrángfilé

    A halakat kifilézzük, a filéket besózzuk és 70-80 fokos sütőben 10 perc alatt bő olajban megsütjük. Tejszínhabot verünk, majonézt, egy citromcikk levét, egy...

    tovább
  • Citromos sült tintahal

    Jól megmossuk a tintahalakat, és karikákra szeleteljük.  Sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk Egy lábosban felmelegítjük a napraforgó olajat, és beledobjuk...

    tovább
  • Blini vörös kaviárral

    Az élesztőt egy csipetnyi cukorral kevés tejben felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk a tojásokkal, a tejjel, olvasztott vajjal, kevés sóval, valamint a...

    tovább

Genfi pisztráng berni röstivel

  • Genfi_pisztrang_berni_rostivel

Az apróra vágott hagymát az olvasztott vajban megpároljuk. Beleszórjuk a vágott zöldfűszereket, majd egy tepsibe tesszük. Rárakjuk a sózott, borsozott, citromlével öntözött halat.
Borral és kevés vízzel felöntjük. 160 fokos sütőben 15-20 percig lefedve pároljuk.

A halat kivesszük a léből. Egy lábasban a maradék vajon kevés lisztet pirítunk és felöntjük a hal főzőlevével. Tejszínnel beforraljuk és ezt a mártást kínáljuk a pisztránghoz, röstivel tálaljuk.

A röstihez az apró kockára vágott szalonnát alaposan zsírjára pirítjuk. Összekeverjük a durvára reszelt burgonyával.
Sózzuk és köménymaggal fűszerezzük.
A krumplimasszából lepényeket formázunk,kevés olajjal egy serpenyőbe terítjük és addig sütjük, míg az alja aranybarna nem lesz.
Kevés tejjel locsoljuk, majd óvatosan megfordítjuk és a másik felét is megsütjük.

Szóljon hozzá