Hozzávalók

3-4 fő
500 g hagyma
 rizs
 parmezán
500 g garnéla
200 g mozzarella
250 g vaj
6tojás
2 gerezd fokhagyma
 bazsalikom
1köteg petrezselyem
 fehérbor
 zsemlemorzsa
 napraforgóolaj
 salátakeverék
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Drága
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Avokádós pisztrángfilé

    A halakat kifilézzük, a filéket besózzuk és 70-80 fokos sütőben 10 perc alatt bő olajban megsütjük. Tejszínhabot verünk, majonézt, egy citromcikk levét, egy...

    tovább
  • Citromos sült tintahal

    Jól megmossuk a tintahalakat, és karikákra szeleteljük.  Sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk Egy lábosban felmelegítjük a napraforgó olajat, és beledobjuk...

    tovább
  • Blini vörös kaviárral

    Az élesztőt egy csipetnyi cukorral kevés tejben felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk a tojásokkal, a tejjel, olvasztott vajjal, kevés sóval, valamint a...

    tovább

Garnélarákos, mozzarellás rizskrokett

A hagymát megfuttatjuk zsiradékon, hozzáadjuk a rizst, felöntjük vízzel, és 15-20 percig főzzük. Ezután kiszedjük egy tálba, és hagyjuk hűlni. Amikor kellően kihűlt, beletesszük a tojásokat és a parmezánt. Egy másik tálba tesszük az apróra vágott mozzarellát, garnélát, fokhagymát és petrezselymet. A rizsből golyókat formálunk, a közepükbe lyukat nyomunk, és teszünk a mozzarellás, garnélás masszából. A tenyereink közt ismét golyó alakúra formáljuk, zsemlemorzsába forgatjuk, és kisütjük.

Szóljon hozzá