Galaktoboureko – Réteslapban Sült Tejpite Fahéjasan

30-60 perc
Közepes
Közepes
Magas

Elkészítés

A réteslapok felét lefektetjük az edénybe és minden lapot meglocsolunk olvasztott vajjal. 5 dkg cukorral kihabosítjuk a tojássárgáját, majd a másik 5 dkg cukorral fényes habbá verjük a fehérjét. Ezt a két masszát lágyan összeforgatjuk. Ezután egy edénybe tesszük a tejet, a tejszínt és a vaníliát, majd beleszórjuk a búzadarát. Amikor levesszük a tűzről a krémet, belekeverjük a vajat. A tojáshabot és a főzött grízes krémet összekeverjük, majd félretesszük. A hozzávalókból szirupot főzünk, kb. felére főzzük vissza. A réteslapokra borítjuk a grízes krémet, majd újabb adag réteslappal fedjük be. Sütőbe tesszük, 160 fokon 60-70 percig sütjük. Ha kivettük, még melegen meglocsoljuk a sziruppal.

vissza a listára