Hozzávalók

4 fő
250gr minőségi étcsokoládé
250gr vaj
5 db tojás
110gr nyírfa porcukor
 tejföl v. mascarpone
 friss gyümölcs díszítésnek
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

Francia csokoládétorta

  • francia_csokoladetorta_ft

Az 5 db egész tojást robotgéppel felhabosítjuk, közben a vajat, a minőségi étcsokoládét, és a nyírfa porcukrot vízgőz fölött felolvasztjuk, majd a tojáshabbal simára keverjük. Az egészet sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, aminek alját alufóliába csomagoljuk, és egy ujjnyi vastagon vízzel telt serpenyőbe állítjuk. 180 fokon, 30 percen át sütjük. Amikor kihűlt tejföllel, vagy mascarpone-val, és friss gyümölcs szeletekkel tálaljuk.

Szóljon hozzá