Hozzávalók

4 személyre
1 kg oldalas
2 fej vöröshagyma
2 dl almalé
10 dkg paradicsompüré
1 evőkanál barna cukor
1 db citrom
3 db babérlevél
1 db chili paprika
 fűszerpaprika
 őrölt római kömény
 
 őrölt bors
8 gerezd fokhagyma
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Tányérhús tormás almamártással

    Egy fél kilós marhafartőt sóval, borssal, zöldségekkel puhára főzünk.  Az almamártáshoz egy tojássárgáját elkverünk kevés...

    tovább
  • Fokhagymás-királyrákos spagetti

    Egy serpenyőben 20 dkg vajon megfuttatunk kb. 1 fej vékony szeletekre vágott fokhagymát, apróra vágott petrezselymet adunk hozzá. Beleteszünk 25 dkg tisztított...

    tovább
  • Hamburger

    40 dkg darált marhahúst sóval és borssal alaposan összegyúrunk, négy felé osztjuk, azokból fél centi vastag, kör alakú lepényeket formázunk, és kevés olajon...

    tovább

Főtt sült oldalas

  • fott_sult_oldalas

1 kg darabolt oldalast sós, fokhagymás, babérleveles vízben puhára főzünk. 

2 db vöröshagymát vékony szeletekre vágunk, kevés olajban elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a megfőzött, lecsöpögtetett oldalast. Közben összekeverünk 2 dl almalevet, 1 evőkanál barnacukrot, 4 gerezd zúzott fokhagymát, egy fél citrom levét és 10 dkg paradicsompürét. Fűszerezzük chilivel, római köménnyel és fűszerpaprikával, majd az oldalasra öntjük. Ha kell, higíthatjuk az oldalas főzőlevével. Néhány perc együtt forralás után tálaljuk.

Szóljon hozzá