Hozzávalók

4 személyre
1 kg oldalas
2 fej vöröshagyma
2 dl almalé
10 dkg paradicsompüré
1 evőkanál barna cukor
1 db citrom
3 db babérlevél
1 db chili paprika
 fűszerpaprika
 őrölt római kömény
 
 őrölt bors
8 gerezd fokhagyma
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Palócleves borjúhúsgombóccal

    A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon lepirítjuk. Megszórjuk fűszerpaprikával, majd vízzel felengedjük. Beletesszük a zúzott fokhagymát, babérlevelet,...

    tovább
  • Lakodalmas húsgombóc

    Fél kiló tyúkhúst megfőzünk, majd a megfőtt húst ledaráljuk, összekeverjük 1 tojással, 1 bögre főtt rizzsel, petrezselyemmel, 1 fej apróra vágott hagymával....

    tovább
  • Cigányka

    Fél kg disznómájat, 20 dkg szalonnával ledarálunk. Hozzáadunk még 20 dkg darált húst. Összekeverjük 1 tojással, 4 szelet áztatott kenyérrel, fél fej apróra...

    tovább

Főtt sült oldalas

  • fott_sult_oldalas

1 kg darabolt oldalast sós, fokhagymás, babérleveles vízben puhára főzünk. 

2 db vöröshagymát vékony szeletekre vágunk, kevés olajban elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a megfőzött, lecsöpögtetett oldalast. Közben összekeverünk 2 dl almalevet, 1 evőkanál barnacukrot, 4 gerezd zúzott fokhagymát, egy fél citrom levét és 10 dkg paradicsompürét. Fűszerezzük chilivel, római köménnyel és fűszerpaprikával, majd az oldalasra öntjük. Ha kell, higíthatjuk az oldalas főzőlevével. Néhány perc együtt forralás után tálaljuk.

Szóljon hozzá