Hozzávalók

4 személyre
1 kg oldalas
2 fej vöröshagyma
2 dl almalé
10 dkg paradicsompüré
1 evőkanál barna cukor
1 db citrom
3 db babérlevél
1 db chili paprika
 fűszerpaprika
 őrölt római kömény
 
 őrölt bors
8 gerezd fokhagyma
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Házi tagliatelle

    40 dkg lisztből, 2 db egész tojásból és 3 db tojás sárgájából egy csipet sóból vizezett kézzel tésztát  gyúrunk. 1-2 óra pihentetés után kinyújtjuk, formára...

    tovább
  • Sonkás, zöldborsós tésztatorta

    6 dkg vajat közepes lábosban felolvasztunk, hozzáadunk 5 dkg lisztet és kissé lepirítjuk. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadunk 1 liter tejet, majd sűrűre...

    tovább
  • Fokhagymás brokkolipüré leves, ricottagaluskával

    1 fej brokkolit rózsáira szedünk, a negyedét sós vízben leforrázzuk, majd lehűtjük, a maradékot feldaraboljuk.  1 fej szeletelt vöröshagymát, egy negyed...

    tovább

Főtt sült oldalas

  • fott_sult_oldalas

1 kg darabolt oldalast sós, fokhagymás, babérleveles vízben puhára főzünk. 

2 db vöröshagymát vékony szeletekre vágunk, kevés olajban elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a megfőzött, lecsöpögtetett oldalast. Közben összekeverünk 2 dl almalevet, 1 evőkanál barnacukrot, 4 gerezd zúzott fokhagymát, egy fél citrom levét és 10 dkg paradicsompürét. Fűszerezzük chilivel, római köménnyel és fűszerpaprikával, majd az oldalasra öntjük. Ha kell, higíthatjuk az oldalas főzőlevével. Néhány perc együtt forralás után tálaljuk.

Szóljon hozzá