Hozzávalók

4 személyre
1 kg oldalas
2 fej vöröshagyma
2 dl almalé
10 dkg paradicsompüré
1 evőkanál barna cukor
1 db citrom
3 db babérlevél
1 db chili paprika
 fűszerpaprika
 őrölt római kömény
 
 őrölt bors
8 gerezd fokhagyma
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Kecskesajtsaláta erdeigyümölcs öntettel

    A 15 dkg erdei gyümölcsöt kevés cukorral és vízzel felfőzzük, majd átszűrjük. Hagyjuk hűlni, majd az így kapott mártást olívaolajjal, vörösborecettel...

    tovább
  • Kínai mogyorós csirke

    35 dkg csirkemellet csíkokra vágunk. A páchoz összekeverünk 2 tk híg szójaszószt, 2 tk száraz szamorodnit, 1 tk kukorica keményítőt és 1 db, gyengén felvert...

    tovább
  • Stíriai metélt

    50 dkg túróból 15 dkg liszttel, 3 db tojással, csipet sóval tésztát gyúrunk, majd hasábokra vágva kifőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük. 3 db tojás sárgáját 10...

    tovább

Főtt sült oldalas

  • fott_sult_oldalas

1 kg darabolt oldalast sós, fokhagymás, babérleveles vízben puhára főzünk. 

2 db vöröshagymát vékony szeletekre vágunk, kevés olajban elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a megfőzött, lecsöpögtetett oldalast. Közben összekeverünk 2 dl almalevet, 1 evőkanál barnacukrot, 4 gerezd zúzott fokhagymát, egy fél citrom levét és 10 dkg paradicsompürét. Fűszerezzük chilivel, római köménnyel és fűszerpaprikával, majd az oldalasra öntjük. Ha kell, higíthatjuk az oldalas főzőlevével. Néhány perc együtt forralás után tálaljuk.

Szóljon hozzá