Hozzávalók

4 személyre
1 kg oldalas
2 fej vöröshagyma
2 dl almalé
10 dkg paradicsompüré
1 evőkanál barna cukor
1 db citrom
3 db babérlevél
1 db chili paprika
 fűszerpaprika
 őrölt római kömény
 
 őrölt bors
8 gerezd fokhagyma
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Főtt nyelv mustármártással, hagymás zöldborsóval

    2 sertésnyelvet enyhén sós vízben puhára főzzünk. 10 dkg, csíkokra vágott bacont kevés olívaolajban megpirítunk, hozzáadunk 1 fej szeletelt vöröshagymát, majd...

    tovább
  • Csicseriborsó saláta

    1 narancs héját levágjuk, majd kivágunk belőle néhány gerezdet, a maradék levét egy tálba facsarjuk. Hozzáadunk 1 ek mézet, kevés citromlevet, őrölt fahéjat,...

    tovább
  • Focaccia paradicsomkrémmel

    2 dkg élesztőt kevés cukorral fél dl tejben felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a fél kiló liszttel, 2, 5 dl vízzel, kevés olívaolajjal. A tésztát sózzuk, és...

    tovább

Főtt sült oldalas

  • fott_sult_oldalas

1 kg darabolt oldalast sós, fokhagymás, babérleveles vízben puhára főzünk. 

2 db vöröshagymát vékony szeletekre vágunk, kevés olajban elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a megfőzött, lecsöpögtetett oldalast. Közben összekeverünk 2 dl almalevet, 1 evőkanál barnacukrot, 4 gerezd zúzott fokhagymát, egy fél citrom levét és 10 dkg paradicsompürét. Fűszerezzük chilivel, római köménnyel és fűszerpaprikával, majd az oldalasra öntjük. Ha kell, higíthatjuk az oldalas főzőlevével. Néhány perc együtt forralás után tálaljuk.

Szóljon hozzá