Hozzávalók

6 fő
50 dkg liszt
7 dkg vaj
2 evőkanál kristálycukor
2 dkg élesztő
2tojás
3 dl tej
 
5 dkg mazsola
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Vajas kifli

    Az élesztőt elkeverjük az aludttejjel és a cukorral. A lágy vajat a liszttel összedagasztjuk, majd a sót is hozzáadjuk. Ehhez öntjük az aludttejet és újra...

    tovább
  • Krumplis kifli

    Futtassunk meg 5 dkg élesztőt egy dl langyos cukros tejben. Közben a forró krumplit krumplinyomóval törjük át, szórjunk rá fél...

    tovább

Fonott kalács

Az élesztőt kevés cukorral eldörzsöljük, majd 0,5 dl langyos tejjel 5 percig kelesztjük. Ezután a liszttel, a cukorral, a langyos tejjel, a vajjal, a tojásokkal és egy csipet sóval bedagasztjuk. Beletesszük a mazsolát, és a tésztát összedolgozzuk. Akkor jó, ha sima, hólyagos. A tetejét liszttel megszórjuk, konyharuhával letakarjuk, és megkelesztjük. Ezután lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és három darabra osztjuk, ezeket egyesével kisodorjuk. A szálakat összefonjuk, egy kikent tepsire tesszük, tojással megkenjük, és kelni hagyjuk. Ha megkelt, újra bekenjük tojással, és előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük, közepes hőfokon.

Szóljon hozzá