Hozzávalók

3-4 fő
4kisméretű édesburgonya
1 db közepes édeskömény
2 db póréhagyma
1 fej fokhagyma
2cső kukorica
4 evőkanál hideg vaj
 só, bors

Hasonló receptek

  • Avokádós tortilla

    A tejfölt és a krémsajtot elkeverjük olívával és zöldfűszerekkel, citromlével. Ezután megkenjük vele a tortilla lapokat.  Ízlésesen elosztjuk rajta a...

    tovább
  • Grillezett tintahal chilis sóval

    A kis darabokra vágott nektarinból, rukkolából, póréhagymából kevés olívaolajjal salátát készítünk. Közben a -már előkészített- tintahalat karikákra vágjuk,...

    tovább
  • Citrusos joghurt aszalt gyümölcsökkel

    A joghurtba belereszelem a narancs és a grapefruit héját vigyázva, hogy a keserűbb, fehér részek ne kerüljenek bele. Közben a gyümölcsökből kis kockákat vágok....

    tovább

Fóliában sült zöldségek

  • foliaban_sult_zoldsegek

A letisztított és "falat méretűre" vágott zöldségeket egy alufólia közepére halmozom. Tetejére hideg vajat, sót és borsot teszek. Ha van otthon, ízesíthetem például ánizslikőrrel is. Szorosan lezárjuk az alufóliát, és grillre tesszük a "csomagokat". Kb. 30 percig sütjük, míg illatos, aszalt zöldségkeveréket kapunk.

Szóljon hozzá