Hozzávalók

1 fő
100 g kókusztej
félvaníliarúd
2tojás sárgája
10 g gyümölcscukor
100 g ananász
 olaj
1cl rum
1 ek kókusz chips
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Fehérboros szőlős sabayon

    A nyírfacukrot, a száraz fehér bort és a tojást gőzfürdő felett krémes állagúra sűrítjük. Az egészet habszifonba töltjük, üveg tálkákba nyomjuk, beleszórunk...

    tovább
  • Levendulás sárgabarack szuflé

    A narancslevet, egy teáskanál levendula virágzattal együtt felforralunk és rászűrjük az aszalt sárgabarackra. Negyedóra áztatás után péppé turmixoljuk és hűlni...

    tovább

Flambírozott ananász kókuszkrémmel

  • flambirozott_ananasz_kokuszkremmel_ft

A kókusztejet egy fél kettévágott vaníliarúddal felforralunk.

Közben a tojás sárgáját, gyümölcscukorral fehéredésig keverünk és folyamatos kevergetés közben a forró kókusztejhez adunk.

Nagyon kis lángon besűrítjük annyira, hogy rátapadjon a kanálra, majd hagyjuk kihűlni.

Az ananászt vékony olajon megpirítjuk egy serpenyőben, és rummal flambírozzuk.

Tálaláskor a kókuszkrémet elosztjuk a mélytányérban, rátesszük az ananász darabokat és egy evőkanál pirított kókusz chipsszel meghintve tálaljuk.

Szóljon hozzá