Hozzávalók

3-4 fő
50 dkg csirkemell filé
1 db karalábé
3-4közepes sárgarépa
40 dkg zöldborsó
1kisebb karfiol
3 db újhagyma
2 csomag friss petrezselyem
5 dkg liszt
8 dkg vaj
2 dl tejszín
 só, bors, kristálycukor
 olívaolaj
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Olasz rizottó

    A megtisztított zöldségeket félbe vágjuk, majd serpenyőben szárazon világosbarnára pirítjuk. Ezután felöntjük forró vízzel, és sóval ízesítjük. Lassan legalább...

    tovább
  • Cukkínis burgonyarizottó

    Az apró kockára vágott bacont megpirítjuk és megpároljuk rajta a finomra vágott vöröshagymát. A nagyon apró kockára vágott burgonyát a vöröshagymára tesszük és...

    tovább
  • Mexikói tojás "ranchero" módra

    Süssük át a paradicsomokat a chile serranót a hagymát és a fokhagymát egy vaslapon. Így jobb lesz az ízük. Turmixoljuk össze. Sózzuk, borsozzuk és egy kis...

    tovább

Finomfőzelék gyereknapra

  • finomfozelek_gyereknapra

3 szál apróra vágott újhagymát kevés vaj és olívaolaj keverékén megfonnyasztunk és ráteszünk 3-4 felkockázott sárgarépát és 1 szintén kockázott karalábét. Sózzuk, beleteszünk 40 dkg friss zöldborsót és felöntjük fél liter vízzel. Hozzáadunk egy kisebb fej, rózsáira szedett karfiolt. Ha szükséges pótoljuk a vizet, borsozzuk, hozzáadunk 1 evőkanál cukrot és félpuhára főzzük. 5 dkg vajból és 2-3 evőkanál lisztből készült rántással sűrítjük végül 2 dl tejszínt adunk hozzá. 
Közben fél kilo csirkemellet szeletekre vágunk, sózzuk, majd 2 evőkanál olívaolajon aranybarnára sütjük őket. Tálalás előtt 2 csomag friss petrezselymet vágunk a főzelékbe.

Szóljon hozzá