Friss Pirított Spenót Mazsolával, Fenyőmaggal, Darált Húsos Padlizsántekerccsel

60-120 perc
Közepes
Közepes
Átlagos

Elkészítés

A pirított vöröshagymára tesszük a darált sertéshúst. Sózzuk, borssal és bazsalikommal fűszerezzük. Félretesszük kicsit hűlni, majd összedolgozzuk a felvert tojásokkal. A vékony szeletekre vágott padlizsánt lesózzuk, hagyjuk állni. Mindegyik szeletre egy bacon csíkot teszünk, amit megkenünk a darált hússal. Feltekerjük, sütőtepsibe tesszük, leöntjük a sűrített paradicsommal és parmezánnal szórva forró sütőben megsütjük.

A fenyőmagot szárazon egy serpenyőben megpirítjuk. Hozzáadjuk a mazsolát és egybeforgatjuk a friss spenóttal. Worcestershire szósszal és szójaszósszal ízesítjük.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára