Hozzávalók

4 fő
 a tésztához:
25 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 db egész tojás
12 dkg teavaj
1 db citrom
1 kávéskanál sütőpor
1 evőkanál tejföl
2 dkg vaníliás cukor
 A krémhez:
3 db tojás
2,5 dl tejszín
2,5 dl tej
15 dkg mandulaliszt
10 dkg szeletel mandula
10 deka porcukor
1 evőkanál vaníliás cukor
3 db körte
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Francia körtetorta

  • Francia_kortetorta

A tésztához való alapanyagokat összedolgozzuk, majd hűtőben pihentetjük.

A körtéket meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és magházukat eltávolítjuk.

A pihentetett tésztát kinyújtjuk, és vajazott, lisztezett tortaformába simítjuk. A körtéket körben elrendezzük a tésztán, meghintjük porcukorral, és 220°C fokon 7 perc alatt elősütjük.

Tejből, tejszínből, mandulalisztből, porcukorból, vaníliás cukorból és tojásokból krémet keverünk. Az elősütött tortára öntjük, és megszórjuk szeletelt mandulával.

170°C fokon készre sütjük.

Szóljon hozzá