Hozzávalók

3-4 fő
1 db fogasfilé
150 ml száraz fehérbor
200 ml tejszín
3 evőkanál vaj
2 evőkanál olívaolaj
2 fej salotta hagyma
1 szál szárzeller
1ág kaukkfű
1 maréknyi petezselyemlevél
2 szem borókabogyó
1 evőkanál olívaolaj
 
 bors
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Citromos sült tintahal

    Jól megmossuk a tintahalakat, és karikákra szeleteljük.  Sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk Egy lábosban felmelegítjük a napraforgó olajat, és beledobjuk...

    tovább
  • Avokádós pisztrángfilé

    A halakat kifilézzük, a filéket besózzuk és 70-80 fokos sütőben 10 perc alatt bő olajban megsütjük. Tejszínhabot verünk, majonézt, egy citromcikk levét, egy...

    tovább
  • Blini vörös kaviárral

    Az élesztőt egy csipetnyi cukorral kevés tejben felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk a tojásokkal, a tejjel, olvasztott vajjal, kevés sóval, valamint a...

    tovább

Fogas bormártással

  • Fogas_bormartassal

Egy edénybe olajat öntönk és megpirítjuk rajta a salotta hagymát, zellert, kaukkfüvet és borókabogyót.
Felöntjük borral és kicsit összeforraljuk.
Hozzáadjuk a tejszínt, elkeverjük, és  a mártást hagyjuk besűrűsödni.
Közvetlenül tálalás előtt elkeverjük vajkockákkal.
A fogast két nagyobb darabra vágjuk, a bőrét beirdaljuk. A húsos felét  megszórjuk sóval és borssal.
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk majd a halat először bőrös, majd másik felével, oldalalnként 3-4 perc alatt megsütjük. Ezután a halat kivesszük a serpneyőből és 2 percig pihentetjük.
Főtt, vagy sült burgonyával tálaljuk a mártással leöntve. Petrezselyemmel feldíszítjük.
Legjobb köret hozzá a spenót.

Szóljon hozzá