Fogas Bormártással

30-60 perc
Könnyű
Közepes
Alacsony

Elkészítés

Egy edénybe olajat öntönk és megpirítjuk rajta a salotta hagymát, zellert, kaukkfüvet és borókabogyót. Felöntjük borral és kicsit összeforraljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, elkeverjük, és a mártást hagyjuk besűrűsödni. Közvetlenül tálalás előtt elkeverjük vajkockákkal. A fogast két nagyobb darabra vágjuk, a bőrét beirdaljuk. A húsos felét megszórjuk sóval és borssal. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk majd a halat először bőrös, majd másik felével, oldalalnként 3-4 perc alatt megsütjük. Ezután a halat kivesszük a serpneyőből és 2 percig pihentetjük. Főtt, vagy sült burgonyával tálaljuk a mártással leöntve. Petrezselyemmel feldíszítjük. Legjobb köret hozzá a spenót.

vissza a listára