Hozzávalók

3-4 fő
20 dkg száraz sötét bab
30 dkg sertéslapocka
40 dkg füstölt sertéstarja
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg füstölt kolbász
10 dkg chorizzo
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 db chili paprika
1 db narancs
2 csomag petrezselyem
1 dl olaj
2-3 db babérlevél
 
 őrölt bors
 fehérborecet
 fűszerpaprika
 párolt rizs
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

Feijoada

  • Feijoada

A beáztatott babot fokhagymás, enyhén sós vízben puhára főzzük, félretesszük. Egy lábasban kockára vágott szalonnát pirítunk, erre rátesszük a csíkozott lapockát és a kockára vágott füstölt tarját. Miután megpirultak, kivesszük.
Ugyanebben az edényben megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a darabolt chilit, majd visszatesszük bele a pirított húsokat és szalonnát. Sózzuk, borsozzuk, kevés fűszerpaprikával hintjük, hozzáadjuk a babérlevelet, felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Fehérborecettel ízesítjük és puhára főzzük.
Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a szintén külön lepirított, karikázott kolbászokat és a babot. Alaposan összeforraljuk.
Tálaláskor külön megfőzött párolt rizst kínálunk mellé és a tetejére a narancs húsából kockákat teszünk és meghintjük friss petrezselyemmel. 


Szóljon hozzá