Feijoada

30-60 perc
Könnyű
Közepes
Átlagos

Elkészítés

A beáztatott babot fokhagymás, enyhén sós vízben puhára főzzük, félretesszük. Egy lábasban kockára vágott szalonnát pirítunk, erre rátesszük a csíkozott lapockát és a kockára vágott füstölt tarját. Miután megpirultak, kivesszük. Ugyanebben az edényben megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a darabolt chilit, majd visszatesszük bele a pirított húsokat és szalonnát. Sózzuk, borsozzuk, kevés fűszerpaprikával hintjük, hozzáadjuk a babérlevelet, felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Fehérborecettel ízesítjük és puhára főzzük. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a szintén külön lepirított, karikázott kolbászokat és a babot. Alaposan összeforraljuk. Tálaláskor külön megfőzött párolt rizst kínálunk mellé és a tetejére a narancs húsából kockákat teszünk és meghintjük friss petrezselyemmel.

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára