Hozzávalók

3-4 fő
500 g tintahal
500 g fehér puliszkaliszt
2 gerezd fokhagyma
1köteg petrezselyem
1 fej hagyma
 fehérbor
1 kg paradicsom
20 g bazsalikom
1köteg kapor
 citrom
 olívaolaj
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Drága
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Avokádós pisztrángfilé

    A halakat kifilézzük, a filéket besózzuk és 70-80 fokos sütőben 10 perc alatt bő olajban megsütjük. Tejszínhabot verünk, majonézt, egy citromcikk levét, egy...

    tovább
  • Citromos sült tintahal

    Jól megmossuk a tintahalakat, és karikákra szeleteljük.  Sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk Egy lábosban felmelegítjük a napraforgó olajat, és beledobjuk...

    tovább
  • Blini vörös kaviárral

    Az élesztőt egy csipetnyi cukorral kevés tejben felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk a tojásokkal, a tejjel, olvasztott vajjal, kevés sóval, valamint a...

    tovább

Fehérboros tintahal paradicsomszsószban puliszkával

Megtisztítjuk a tintahalat, a hagymát megfuttatjuk zsíradékon, majd adunk hozzá fokhagymát, és további 5 percig pirítjuk. Ezután beletesszük a tintahalat is, meglocsoljuk fehérborral. Majd a végén adunk hozzá 2-3 kanál paradicsomszószt, valamint bazsalikomot. Megfőzzük a puliszkát, a közepére lyukat formálunk, és beletesszük a tintahalat.

Szóljon hozzá