Hozzávalók

3-4 fő
500 g Gombák (bármilyen, amit szeretnénk)
1 db Fokhagyma, egész
 néhány szál Kakukkfű
1 dl Szőlőmagolaj
1-2 ek Savanyított bodzavirág
1-2 ek Savanyított medvehagyma-termés
1 ek Dióolaj
 
 Frissen őrölt bors
 Ehető virágok, pl.: hamvas hanga, madársóska, kakukkfű-hajtás stb.
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

Faszénen grillezett langyos gombasaláta savanyított medvehagymával és bodzával

  • Faszenen_grillezett_langyos_gombasalata_savanyitott_medvehagymaval_es

Első lépésként begyújtjuk a faszenes grillt, és amíg felforrósodik, bedobunk egy egész fej fokhagymát alufóliába csomagolva, 180fokos sütőbe. Kb. 40perc alatt vajpuhára sül.
A gombákat egészben grillezzük a faszénen néhány szál kakukkfűvel együtt. A kész gombákat tegyük egy tálba és takarjuk le, hogy levet engedjen!
Ha elkészültünk, a levét szűrjük le és tegyük félre!
A gombát vágjuk kisebb-nagyobb darabokra, a sült kakukkfüvet finomra, majd sózzuk és borsozzuk, és a kakukkfüvet is hozzáadjuk.
A gomba levéhez hozzáadjuk a villával pépesre zúzott sült fokhagymát, habverővel folyamatosan kevergetjük, és szőlőmagolajat, kanálnyi dióolajat csurgatunk hozzá.
Felaprítjuk a savanyított bodzát és medvehagymát, majd ezt is hozzáadjuk a gombaléhez, ami mostanra már sokkal inkább hasonlít egy kiváló salátaöntethez.
Beleforgatjuk a gombát, és tálalhatunk is!
A kitálalt gombasalátát díszíthetjük a természetben megtalálható fűszerekkel és virágokkal: hamvas hangával, madársóska virággal, csipkedett kakukkfű-levélkékkel.

Szóljon hozzá